2009 metais Krepšinio muziejus buvo pristatytas Sankt Peterburge (Rusija), 2011 metais – Didžiojoje Britanijoje, Lietuvos ambasadoje Londone.

Krepšinio muziejuje vedamos edukacinės mokomosios programos rajono ir šalies moksleiviams, jaunimui, suaugusiems. Jų metu lankytojai supažindinami su Joniškio miesto, šalies kai kurių užsienio šalių krepšinio istorija, krepšinio žvaigždžių pasiekimais.

Joniškio krepšinio muziejus

Čia lankėsi daug šalyje garsių žmonių: operos solistas Virgilijus Noreika, aktorius Juozas Budraitis, režisierius Gytis Padegimas, profesorius Donatas Katkus, mokslininkas etnologas Libertas Klimka, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Andrius Kubilius, Vydas Gedvilas, Kazys Starkevičius, Jonas Jagminas, Česlovas Juršėnas, Vitalijus Gailius ir kt. Lankėsi Vilniaus meras Artūras Zuokas, verslininkas Antanas Guoga, Šiaulių miesto garbės piliečiai Vytenis Rimkus, Kazimieras Šavinis ir Antanas Sireika. Čia jau pabuvojo 4 olimpiniai, 4 pasaulio ir 13 Europos krepšinio čempionų.

Lankydamasis Vilniaus meras A. Zuokas teigė, kad į muziejaus „Lietuvos krepšinio auksas“ salę galima atvesti bet kurios šalies karalių ar prezidentą.

Po tuoktuvių Joniškio bažnyčioje fotosesiją Krepšinio muziejuje pirmą kartą surengė jaunavedžiai su svita. Tai – joniškietė Renata ir kaunietis Robertas Zaveckai.

Rugpjūčio 23 d. 13 val. Joniškio rajono savivaldybės salėje bus pristatyta Krepšinio muziejaus įkūrėjo Leono Karaliūno knyga „Krepšinio legendų muziejus“ ir fotonuotraukų paroda „Kiemai, kuriuose mylimas krepšinis“.

Bus pagerbti muziejaus ir minėtos knygos rėmėjai. Renginio svečiai išrinks 5 vaikus, gimusius 2009 metais, kurie geriausiai reklamuoja Krepšinio muziejų. Taip pat bus renkamos merginos, geriausiai pozuojančios Krepšinio muziejuje su žymių krepšininkų sportiniais marškinėliais.

Šventėje laukiama Europos, pasaulio ir olimpinių čempionų Angelės Rupšienės, Modesto Paulausko, Šarūno Marčiulionio, Valdemaro Chomičiaus, Arvydo Sabonio, Europos čempionės Zitos Bareikytės, čempionų trenerio A. Sireikos ir kitų žymių šalies krepšininkų.

Sporto klubas „Krepšinio legendos“ ir Joniškio rajono Švietimo ir sporto skyrius kviečia visus krepšinio gerbėjus į šį renginį.