„Labai smagu, kad dauguma krepšinio mokyklų su entuziazmu atsiliepė į šią iniciatyvą ir parengė labai įvairias programas, jose dalyvavo žinomi krepšinio žmonės“, – sakė projekto koordinatorius Martynas Račkauskas.

Prie iniciatyvos prisijungė ne tik didžiųjų Lietuvos krepšinio centrų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – sporto mokyklos. Gausybę krepšinio įdomybių vaikams ir jų tėvams pasiūlė Gargždų, Plungės, Molėtų, Marijampolės ir kitų miestų mokyklos.

Kiekviena krepšinio mokykla sudarė savo programą. Vaikams buvo sudarytos sąlygos pajusti, kas yra krepšinis, vyko įvairūs konkursai, susitikimai su treneriais ir krepšinio asmenybėmis. Tėvai buvo supažindinti su mokyklos tvarka ir laimėjimais, sportavimo sąlygomis. Daugelis mokyklų dovanojo įvairių prizų, tarp kurių buvo nemokamos treniruotės, krepšinio kamuoliai, rinktinės atributika.

Atvirų durų dienas aplankė žinomi krepšininkai ir krepšinio specialistai, tokie kaip Europos čempionai Mindaugas Žukauskas ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, ilgametis LKL žaidėjas Robertas Giedraitis, Europos ir Pasaulio jaunimo čempionatų prizininkai Martynas Varnas, daugelis kitų žinomų krepšinio žmonių.

„Krepšinis – sporto šaka, kurios naudą galima justi visą gyvenimą. Su krepšiniu išmoksti džiaugtis pergalėmis ir atsitiesti po pralaimėjimų, taip pat – dirbti ir siekti tikslų su komanda“, – sakė viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių J. Štreimikytė-Virbickienė, surengusi treniruotę mergaitėms Vilniaus krepšinio mokykloje.

Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir žinomi Lietuvos krepšininkai ir krepšininkės Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Gintarė Petronytė bei Kamilė Nacickaitė.

„Labai smagu, kad savo atstovus atsiuntė ir krepšinio klubai, tokie kaip Panevėžio „Lietkabelis“, Marijampolės „Sūduva-Mantingos“ ir „Sūduva“, Vilniaus „Kibirkštis“ ir „MRU-Perlas“, – sakė M.Račkauskas.

Dešimt geriausiai atvirų durų dieną surengusių mokyklų bus apdovanotos LKF prizais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją