„Tai reiškia, kad pirmą kartą krepšininkai per olimpinį ketverių metų ciklą turės vieną laisvą vasarą. Tai sumažins krūvį, leis pailsėti nuo sekinančio tvarkaraščio ir išsigydyti traumas“, – tikino šiuo metu NBA klubo Sakramento „Kings“ generalinio vadybininko pareigas einantis buvęs krepšininkas.

Dukart pasaulio čempionas tvirtino, kad taip bus sukurta galimybė ugdyti naujus talentus ir įtraukti daugiau jaunimo į tarptautines varžybas.

V. Divacas atskleidė, kad imti kamuolį į rankas jį įkvėpė nacionalinės ekipos pavyzdys: „Niekuomet nepamiršiu to jaudulio, kai stebėdavau Jugoslavijos rinktinės žaidimą. Žinojau dar mažas, kad noriu būti kaip jie ir atstovauti savo šaliai Europos ir pasaulio čempionatuose, olimpinėse žaidynėse. Esu palaimintas, kad man tai pavyko“.

Atranka į 2019 metų FIBA pasaulio čempionatą prasidės dar šių metų rudenį. Europos atrankos zonoje nacionalinės ekipos žais per taip vadinamus „langus“ 2017 metų lapkritį, 2018 metų vasarį ir birželį. Jau skelbta, kad NBA lyga ir Eurolyga pertraukų nesirengia daryti ir žaidėjų į rinktines neišleis.

Lietuvos rinktinė Europos zonos atrankos C grupėje žais su Lenkija, Vengrija ir viena papildomo atrankos turnyro komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)