Jasikevičius: nesame mažiau alkani

Prieš Eurolygos pusfinalį „Barcelona“ sirgaliai gali džiaugtis iškalbinga, jų palaikomai komandai palankia statistika. Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama komanda prieš principinius varžovus pergales šventė visuose frontuose, pradedant ACB lyga, Karaliaus taurės finalu, baigiant Eurolygos kovomis – iš viso penkios pergalės paeiliui.

Pats strategas moja ranka į skaičius.

„Negalime likti mažiau alkani, net jei kelis kartus jau esame įveikę Madridą“, – teigė Š. Jasikevičius, kurio vadovaujama „Barcelona“ pretenduoja aštuntą kartą prasibrauti į Eurolygos finalą.

Jis pripažino, jog „El Clasico“ paprastai pavyksta sėkmingai startuoti, tačiau rungtynės tęsiasi 40 minučių, per kurias situacija gali kardinaliai pasikeisti.

„Reikia žinoti, kaip reaguoti į skirtingas situacijas. Tai tarsi taurės rungtynės, antro šanso nėra. Rungtynėse pasitaiko pakilimų ir nuosmukių, reikia mokėti ištverti blogas minutes, o gerų atkarpų metu siekti daugiau. Turi būti labai stiprus psichologiškai“, – analizavo Jasikevičius.

Strategas teigė, jog iš ankstesnių dvikovų prieš „Real“ svarbu pasimokyti iš klaidų, prastų sprendimų.

„Kiekviena akistata (su „Real“) buvo skirtinga. Vienose rungtynėse komandas skyrė vos keli taškai, kitose – skirtumas didesnis. Turime būti pasiruošę iššūkiui, negalime likti mažiau alkani, jei kelis kartus jau esame įveikę Madridą. Laukia naujas mūšis su „Real“ ir tai bus nauja istorija“, – pridūrė strategas.

„Laukia didi kova – „Barcelona“ ir „Real“. Abu klubai yra čia, jog pabandytų patekti į finalą. Suprantame, jog bus labai nelengva, bet mes būsime pasiruošę“, – žadėjo Š. Jasikevičius.

„Barcelona“ čempione iki šiol buvo tapusi 2003-iaisias – tuomet pirmą iš keturių savo titulų kaip žaidėjas pelnė ir Š. Jasikevičius – bei 2010-aisiais.

Čempionu su „Barcelona“ Šaras pretendavo tapti pernai, tačiau finale Katalonijos klubą pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa. Į finalo ketvertą Š. Jasikevičius prasibrovė su „Žalgiriu“ 2018-aisiais, tuomet Kauno klubas liko trečias.

Puikius prisiminimus Belgradas sukelia Madrido „Real“ atstovams, kurie 2018 metais Serbijos sostinėje į viršų kėlė Eurolygos taurę. Tai buvo jubiliejinis 10-asis Eurolygos titulas klubo istorijoje.

„Mums malonu būti čia ir turėti galimybę vėl kautis dėl titulo“, – teigė vienas „Real“ lyderių Walteris Tavaresas, kuris prieš ketverius metus Belgrade kėlė į viršų trofėjų.

„Žinoma, puikus krepšinio miestas“, – pabrėžė Madrido ekipos vedlys Pablo Laso. „Man visada malonu būti čia. Septintą kartą į finalo ketvertą patekti su tuo pačiu klubu yra pasididžiavimas“, – pridūrė „Real“ strategas.

„Patekimas čia įrodo, jog išlikome Eurolygos viršūnėje. Puikiai kovojome atkrintamosiose. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi vaikinų įdėtu darbu, nes šis sezonas, kaip ir visi, pateikė savo iššūkių. Komanda šiais metais rungtyniavo tikrai gerai ir būvimas čia yra mūsų darbo įvertinimas.

Mes tikime, jog esame realūs kandidatai laimėti Eurolygą. Per pastarąjį mėnesį komanda pasiekė tikrai gerus rezultatus, iškovojo pergales, o atkrintamosios varžybos su „Maccabi“ suteikė mums daug pasitikėjimo“, – neslėpė P. Laso.

Tikisi apginti titulą

„Anadolu Efes“ vedlys Erginas Atamanas, gerbėjams sugrįžus į tribūnas, tikisi apginti prieš metus Kelne iškovotą titulą ir mėgautis švente su žiūrovais.

„Jei vėl laimėsime, bus smagiau titulu džiaugtis kartu su mūsų sirgaliais“, – vylėsi jis.

„Niekada negali būti patenkintas. Akivaizdu, mums patiko praėjusį sezoną laimėti titulą. Grįžę į finalo ketvertą esame tokie pat alkani, kaip ir praėjusiais metais“, – kalbėjo „Anadolu Efes“ lyderis Shane’as Larkinas.

Metų Eurolygos treneriu išrinktas Georgios Bartzokas labiausiai nori, jog jo auklėtiniai ant parketo klystų kuo mažiau: tai gali atnešti sėkmę aikštėje.

„Tikiusi, kad mano žaidėjų nekaustys įtampa ir atsakomybė. Turime sutelkti dėmesį į save ir žaisti su pasitikėjimu“, – teigė G. Bartzokas.

Didelė garbė būti čia ne tik man, bet ir mūsų klubui“, – sakė patyręs „Raudonųjų“ kapitonas Georgios Printezis, – tai privilegija ir mūsų sirgaliams, kurie nusipelno šios šventės Belgrade“, – kalbėjo vienas komandos lyderių.

Lūkestis dėl Ukrainos

Tiesa, sezono metu Eurolyga keitė turnyro finišo lokaciją. Finalo ketverto kovos turėjo vykti Berlyne, tačiau kovą turnyro organizatoriai skelbė apie pasikeitusius planus – nuspręsta geriausias lygos komandas sukviesti į Belgradą.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu priminė ir paaiškino, kodėl priimtas toks sprendimas.

„Krepšinio sirgaliai – štai dėl ko mes esame čia Belgrade. Visi žinome, jog planas buvo kitoks, finalo ketvertas turėjo vykti Berlyne.

Tačiau mes nebuvome tikri, ar nepasikartos 2021-ųjų situacija, ar galėsime krepšinio šventę kurti kartu su sirgaliais. Negalėjome sau leisti dar vieno finalo ketverto be sirgalių. Noriu padėkoti miestams, visų pirma Berlynui ir jo arenai, kuri suprato šią sudėtingą situaciją.

Taip pat dėkoju Belgradui, kuris per trumpą laiką susitvarkė su visais iššūkiais priimant finalo ketvertą.

Išgyvenome dvejus sunkius metus, o šiame sezone pagaliau vėl į tribūnas grįžo žiūrovai, arenos vėl spalvotos ir gyvos“, – kalbėjo J. Bertomeu.

Lygos vadovas Belgrade žadėjo surengti didžiausią Europos krepšinio šventę, o naujus iššūkius lygai atnešė karas Ukrainoje.

„Šiandien sudėtingą periodą tęsia siaubingas karas Ukrainoje. Tikimės, kad taika greitai grįš.

Negalime pamiršti, kad pirmą kartą per 22 metus kai kurios komandos, startavusios turnyre spalį, negalės jo užbaigti.

Ši situacija visiems atneša daug iššūkių ir netikrumo, kurie tikrai truks kurį laiką. Nepaisant šių iššūkių, Belgrade surengsime didžiausią Europos krepšinio šventę.

Kupinas emocijų, suburiantis žmones aplink vieną aistrą – aistrą krepšiniui. Štai kodėl svarbu švęsti finalo ketvertą su krepšinio sirgaliais Belgrade“, – kalbėjo J. Bertomeu.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis

Primename, kad ketvirtadienį nuo 19 val. Lietuvos laiku pusfinalyje varžysis titulą ginantis Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) ir Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), o nuo 22 val. į tarpusavio kovą stos du Ispanijos klubai: „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“ – Pirėjo „Olympiakos“

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

20 val. Finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)