Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas yra tas žmogus, kuriuo pasitiki didžiausios Lietuvos sporto žvaigždės – juvelyriškai R. Gudo atliktos operacijos ant kojų pastatė ne vieną krepšinio ir sporto pasaulio atstovą. Tik geriausiais atsiliepimais apie R. Gudą galėtų pasidalinti ir ne viena LMKL krepšininkė. Savo srities specialistas yra pelnęs sportininkų pasitikėjimą, todėl patyrus traumą nekyla klausimas, į kokį mediką kreiptis.

Išbėgti ant parketo LMKL „Visų žvaigždžių“ dienoje R. Gudui nebus didelis iššūkis – medikas krepšinio aikštelėje nėra naujokas. Iš Kauno kilęs R. Gudas yra baigęs krepšinio mokyklą bei jaunystėje atstovavo „Žalgirio“ dublerių komandai, Lietuvos jaunimo rinktinei. Didžiausias R. Gudo pasiekimas – žaidimas Lietuvos krepšinio lygoje su Kauno „Atletu“ bei 1987–1988 metais su šia komanda iškovotas čempionų titulas.

Nors R. Gudo dienotvarkė itin užimta, net ir dabar gydytojas randa laiko krepšiniui. Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML) atstovauja „Rovinijos“ ekipai ir yra vienas jos lyderių. Šį sezoną R. Gudo statistika iškalbinga –16 taškų, 6 atkovoti kamuoliai bei tiek pat atlieka rezultatyvių perdavimų. Galima drąsiai prognozuoti, kad R. Gudas bus vyrų komandos lyderiu.

Su sportininkai dirbantis gydytojas akcentuoja sveiką gyvenseną. Jo nuomone, net ir labiausiai užsiėmę žmonės turėtų atrasti laiko sportui, nes tik taip galima suderinti sielos ir kūno harmoniją.

Pirmą kartą krepšinio aikštelėje išvysime ir Lietuvos policijos generalinį komisarą L. Pernavą. Jis yra uteniškis, tad arenoje susirinkę sirgaliai šiam vyrų komandos nariui aplodismentų tikrai negailės, šios arenos parketas jam yra gerai pažįstamas. Daug metų gyvenęs Utenoje, krepšinį žaisdavo būtent šioje arenoje, tad krepšinis jam – artimas.

„Sportas lydi mane nuo pat jaunystės. Labai mėgstu futbolą ir krepšinį. Kas antrą dieną stengiuosi nueiti į sporto klubą pakilnoti svarmenis“, – pasakojo Lietuvos policijos gen. komisaras.

R. Gudas ir L. Pernavas vyrų komandoje „Visų žvaigždžių“ dienoje komandoje rungtyniaus kartu su Donatu Montvydu, Ramūnu Šiškausku, Virgilijumi Alekna, Deividu Šemberu, Romualdu Brazausku bei Linu Pernavu.

Utenoje vyksiančioje „Visų žvaigždžių“ dienoje žiūrovų lauks daug pramogų: tritaškių konkursas, kuriame dalyvaus ir pasaulio rekordininkė Ela Briedytė. Įgūdžių konkurse išvysime Lietuvos ir Utenos talentus.

Susirinkusius ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir savo dainomis linksmins Donatas Montvydas, žaviosios Kauno „Žalgirio“ šokėjos, televizijos projekto „Lietuvos talentai“ žvaigždės, šokių kolektyvas „Aušrinė“, o renginį ves Mindaugas Stasiulis.

Naujų įspūdžių ir tikrų Lietuvos žvaigždžių šventė – Utenoje sausio 24 dieną 15 valandą.