„Žalgirio“ pratyboms kol kas vadovauja Gintaras Krapikas, laikinai pakeitęs vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį, ruošiantį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę Europos čempionatui.

„Yra buvę atvejų, kai žaidėjas atvažiuodavo į pirmą treniruočių stovyklą, ir paėmus už jo juosmens pastebėdavai, kad ten ne marškinėliai, o „gelbėjimosi ratas“, ir dar toks pilnai pripūstas. Anksčiau „Žalgiris“ neturėjo galimybių pasikviesti aukšto meistriškumo ir patikrintų užsieniečių. Šiemet, manau, pasirašėme tokius žaidėjus, kurie tikrai žino, ką reiškia žaisti Eurolygoje, kokį kūną reikia turėti“, – pasakojo G. Krapikas.

Kauniečių ekipa sekmadienį sulaukė į Lietuvą atskridusių amerikiečių Keenano Evanso ir Kevarriuso Hayeso, kurie trečiadienį jau plušėjo su komanda fizinio rengimo treniruotėse. G. Krapikas džiaugėsi, kad komandos užsieniečiai į Lietuvą atskrido puikiai nusiteikę darbui.

„Pamačiau pirmadienį ryte mūsų amerikiečius, kurie buvo nesurūgusiais ir nepavargusiais veidais ir savo noru atėjo pasižiūrėti, pasisveikinti su kitais, kurie darbavosi individualiai. Dalis mūsų lietuvių jau nuo praėjusios savaitės dirbo individualiai, – aiškino G. Krapikas. – Nuo trečiadienio skaidome treniruotes į kondicijos ir individualaus darbo. Vakare vėl – dalis fizinio rengimo treniruočių bei krepšinio 5 prieš 5 treniruotės, supažindinant žaidėjus su tuo, kaip norėsime žaisti. Pasiruošimą buvome planavę pradėti truputį anksčiau, tad mūsų pirmosios kontrolinės rungtynės bus jau labai greitai. Norisi ir joms pasiruošti, bet, aišku, tos rungtynės nebus pagrindinis tikslas“, – dėstė specialistas.

„Žalgiris“ kitą savaitę sužais pirmąsias kontrolines rungtynes, kuriose padės jaunimo komandos astovai.

„Dabar turime septynis pagrindinės komandos žaidėjus. Iš dublerių imsime da 5-6 krepšininkus, kad turėtume dvyliktuką ar vieną kitą žaidėją pakeitimui. Tarkime, kad Mantui Kalniečiui krūviai nebūtų per dideli ir turėtume žaidėją, kuriuo jį galėtume pakeisti. Jų vaidmuo pasiruošime bus labai svarbus. Pavyzdžiui, jei K. Evansas negaus spaudimo, jeigu niekas jo neprovokuos, jis ilgai užtruks, kol įgaus gerą sportinę formą. Mūsų jaunesnių gynėjų užduotis kaip tik ir bus įsikąsti jam į koją“, – situaciją vaizdžiai nupasakojo G. Krapikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją