Pasipriešinimo nesulaukęs Vilniaus „Rytas“ 86:72 (33:23, 24:10, 20:16, 9:23) pranoko Klaipėdos „Neptūną“ bei žengė į finalą, kuriame sekmadienį susitiks su Kauno „Žalgiriu“.

„Siemens“ arenoje šeimininkai varžovus skandino tritaškiais, kurių pataikė 12 iš 26 (46 proc. taiklumas). Rezultatyviausiai rungtyniavo pirmajame kėlinyje siautėjęs Chrisas Krameris, per 21 minutę įmetęs 20 taškų.

Rungtynės prasidėjo neįtikėtinu Ch. Kramerio šou. „Ryto“ įžaidėjas per pirmąjį kėlinį pataikė visus 5 mestus tritaškius, surinko 18 taškų, o jo vedama komanda išsiveržė į priekį 33:23.

Sostinės ekipa pirmajame kėlinyje pataikė net 9 tritaškius iš 11 (81 proc. taiklumas). Klaipėdiečiai įmetė 3 tolimus metimus iš 5.

Antrajame ketvirtyje „Rytas“ dar labiau įsisiautėjo. Sėkmingo D.J. Seeley ir Eimanto Bendžiaus žaidimo dėka šeimininkai spurtavo 11:0 bei nutolo 46:26.

Savo žiūrovų akivaizdoje tarsi ant sparnų rungtyniavę vilniečiai nesiruošė mažinti apsukų ir po pertraukos: įpusėjus trečiajam kėliniui jie triuškino „Neptūną“ jau net 69:38.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formalumas, kurio metu uostamiesčio ekipa perpus sumažino savo atsilikimą bei išvengė pažeminimo.

Vienas „Neptūno“ lyderių Jerai Grantas šiame mače ant parketo praleido tik 5 minutes. Pirmajame kėlinyje amerikietis pajuto čiurnos skausmus ir į aikštelę nebesugrįžo.

„Rytas“: Chrisas Krameris 20 (5/7 trit.), Eimantas Bendžius 15, D.J. Seeley 14, Arnas Butkevičius 10, Mindaugas Girdžiūnas 9.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas 13, Kyle‘as Weaveris ir Džiugas Slavinskas po 10, Laimonas Kisielius, Paulius Dambrauskas ir Gytis Masiulis po 8.

Nugalėtojai sekmadienį 17.40 val. finale susitiks su „Žalgiriu“, kuris 89:58 sutalžė Panevėžio „Lietkabelį“. Klaipėdos ir Panevėžio ekipos nuo 14 val. kovos dėl trečiosios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)