Iki šio mačo abu klubai savo sąskaitoje turėjo po 4 pergales, tačiau vilniečiai trečioje B grupės pozicijoje rikiavosi dėl geresnio taškų santykio. Dabar į ketvirtą poziciją smuktelėjusiam „Lietuvos rytui“ teks laukti palankių rezultatų kitose grupės rungtynėse ir siekti pergalės paskutiniame pirmojo etapo susitikime sausio 13-ą dieną namuose su Malagos „Unicaja“ ekipa.

Tuo metu „Partizan“ užsitikrino vietą „Top-16“ etape.

Pirmoje akistatoje su „Partizan“ Vilniuje užtikrintą pergalę 78:56 šventė „Lietuvos rytas“, tačiau po trečiadienio pergalės Belgrade tarpusavio pranašumą įgijo Serbijos komanda.

„Lietuvos rytas“ varžovus vijosi beveik visas rungtynes ir daugiau nei tris kėlinius Lietuvos ekipos krepšininkams pavyko išlaikyti tą pačią distanciją. Vis dėlto tragiškas ketvirtasis kėlinys ne tik neleido pagalvoti apie išsigelbėjimą, bet ir leido varžovams susikrauti jiems taip reikalingą pranašumą.

Įspūdingą „Partizan“ pergalę aptemdė komandos lyderio Aleksandro Maričiaus trauma. Vidurio puolėjas antrajame ketvirtyje susižeidė kelį ir daugiau aikštėje nepasirodė, nes jo komandos draugai sėkmingai tvarkėsi ir be savo vedlio.

Rungtynės:

Mačą pradėjo tikslus Donato Zavacko tritaškis ir Martyno Gecevičiaus metimas iš arti, tačiau aikštės šeimininkai atsakė greitomis atakomis ir netrukus jau buvo priekyje (5:7). Vilniečiams persvarą sugrąžino Bojano Popovičiaus tritaškis (8:7), bet po kelių klaidų greitais išpuoliais atsakę „Partizan“ žaidėjai Janas Vesely ir Lawrence’as Robertsas baigė atakas dėjimais (8:13).

Jau susitikimo pradžioje pagrindinis Lietuvos ekipos vidurio puolėjas Aronas Baynesas susirinko dvi pražangas ir turėjo prisėsti ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Po „Lietuvos ryto“ stratego Rimo Kurtinaičio paprašytos minutės pertraukėlės Milko Bjelica dvitaškiu su pražanga sumažino skirtumą (11:13). Tačiau kita kelių minučių atkarpa buvo daug sėkmingesnė „Partizan“ krepšininkams, kurie spurtavo 10:2 ir pabėgo dviženkliu skirtumu (13:23).

Itin tuščioje atkarpoje puolime tik Steponas Babrauskas svečiams rinko taškus, tačiau ir jis realizavo vos 2 baudas iš 5 (15:24). Po M. Bjelicos nesportinės pražangos serbai galėjo dar labiau atitrūkti, bet jų pastangas paskutinę kėlinio sekundę gesino Artūro Jomanto tolimas šūvis (18:26).

Antrojo kėlinio pradžioje J. Vesely dar vienu dėjimu didino aikštės šeimininkų pranašumą iki dviženklio (18:28), bet vilniečius gelbėjo sėkmingas M. Bjelicos pasirodymas – po 5 serbo taškų ekipas vėl skyrė tik 8 taškai (23:31).

Lyderio rolę iš komandos draugo perėmęs D. Zavackas keliais tiksliais metimais leido „Lietuvos rytui“ dar labiau priartėti prie varžovų (28:34). Tačiau vos kelios klaidos kėlinio pabaigoje leido „Partizan“ krepšininkams surengti greitas atakas, kurių smaigalyje atsidūręs amerikietis L. Robertsas metimu ir dėjimu atstatė aikštės šeimininkams dviženklį pranašumą (31:42).

A. Jomanto ir B. Popovičiaus tritaškiai paskendo tiksliose Belgrado ekipos žaidėjų atakose – serbai savo persvarą išsaugojo iki pat antrojo ketvirčio pabaigos (39:50) Be to, A. Baynesas savo sąskaitoje jau turėjo 4 pražangas, D. Zavackas – tris.

Nors po didžiosios pertraukos Serbijos klubo žaidėjai „Lietuvos ryto“ krepšininkus pasitiko dar kibesne gynyba, vilniečiai sugebėjo sumažinti skirtumą (43:51). Tačiau neilgam – „Partizan“ atsakė savo minispurtu ir po Aleksandro Rasičiaus tolimo metimo greitoje atakoje vėl truktelėjo pirmyn (43:56).

Žaidimas visą kėlinį taip ir svyravo apie 7-11 taškų. A. Baynesas galingu dėjimu ir tiksliu baudos metimu sumažino skirtumą iki 7 taškų (55:62), bet čia pat prasižengė penktąjį kartą, o Belgrado krepšininkai vėl pabėgo (55:66).

Ketvirčio pabaigoje į B. Popovičiaus tritaškį tolimu šūviu atsakė ir „Partizan“ atakų organizatorius Petaras Božičius, o „Lietuvos ryto“ įžaidėjo tris tikslias baudas paskutinę sekundę nubraukė jo oponento tolimas šūvis.

Ketvirtajame kėlinyje vilniečiai ir toliau nerado priešnuodžių varžovų puolimui – po A. Rasičiaus tolimo šūvio ketvirčio viduryje ekipas jau skyrė 16 taškų (63:79).

Tačiau didžiausias košmaras „Lietuvos ryto“ dar laukė priešakyje. Lietuvos komandos krepšininkams niekaip nesurezgant sėkmingų atakų, „Partizan“ ekipa toliau didino atotrūkį ir po dar vieno A. Rasičiaus tritaškio pasiekė sau reikalingą tarpusavio 23 taškų persvarą (63:86).

6 minučių „Lietuvos ryto“ taškų badą galiausiai nutraukė D. Zavackas, pataikęs baudos metimus (65:90), tačiau kapanotis jau buvo vėlu. Vilniaus klubas kėlinį pralaimėjo net 6:25 ir patyrė skaudžiausią nesėkmę Eurolygos turnyre.

Statistika

„Partizan“: Aleksandras Rasičius 26 taškai (6/8 trit., 0/2 dvit., 8/8 baudų), Lawrence’as Robertsas 16 (7 atk. kam.), Slavo Vranešas 13 (9 atk. kam.), Dušanas Kečmanas 12 (6 atk. kam., 4 per. kam.), Bo McCalebbas 10, Janas Vesely 7, Aleksas Maričius ir Branislavas Dekičius po 4, Petaras Božičius 3, Strahinja Miloševičius 2.

„Lietuvos rytas“: Bojanas Popovičius 17 (3/6 trit., 2/5 dvit., 4/5 baudų), Martynas Gecevičius (0/5 trit., 4/6 dvit., 3/4 baudų) ir Artūras Jomantas (2/3 trit., 1/3 dvit., 3/4 baudų) po 11, Milko Bjelica (6 atk. kam.) ir Donatas Zavackas po 10, Aronas Baynesas 4, Steponas Babrauskas ir Dejanas Borovnjakas po 2.

Vidas Ginevičius (4:14 min.) ir Justas Sinica (1:47 min.) taškų nepelnė.

Dvitaškiai: „Partizan“ 19/27 (70 proc.) – „Lietuvos rytas“ 11/32 (34 proc.)

Tritaškiai: „Partizan“ 11/24 (46 proc.) – „Lietuvos rytas“ 8/24 (33 proc.)

Baudos: „Partizan“ 26/30 (87 proc.) – „Lietuvos rytas“ 21/28 (75 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Partizan“ 34 – „Lietuvos rytas“ 28

Rezultatyvūs perdavimai: „Partizan“ 18 – „Lietuvos rytas“ 8

Perimti kamuoliai: „Partizan“ 11 – „Lietuvos rytas“ 7

Klaidos: „Partizan“ 12 – „Lietuvos rytas“ 17

Blokai: „Partizan“ 9 – „Lietuvos rytas“ 0.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją