Košmariškai dažnai klydusios lietuvės prarado net kamuolius 35, iš kurių 20 – vien per pirmą susitikimo pusę, ir neprilygo varžovėms rezultatu 61:96 (18:26, 15:34, 11:22, 17:14).

Ketvirtame kėlinyje komandas skyrė daugiau nei 40 taškų, o praraja kiek sumažėjo tik paskutinėmis minutėmis.

Serbės šovė į priekį jau pirmomis minutėmis (4:15), tačiau keturi iš eilės Gabrielės Šulskės, Kamilės Nacickaitės ir Justės Jocytės tritaškiai priartino Lietuvą iki 18:22.

Deja, netrukus paaiškėjo, kad tai tebuvo trumpas blykstelėjimas. Lietuvės čia pat pramiegojo serbių spurtą 0:21 ir gerokai atsiliko – 18:43. Iki didžiosios pertraukos skirtumas tarp komandų išaugo ir iki 30 taškų – 30:60. Lietuvos krepšininkės vien per pirmus du kėlinius padarė net 20 klaidų.

Po pertraukos serbės kiek atlėgo, bet vis tiek totaliai dominavo aikštėje ir toliau didino savo ir taip milžinišką pranašumą, kol galiausiai jis pasiekė ir 41 taškų – 85:44. Lietuvėms per likusį laiką pavyko bent jau išvengti 100 praleistų taškų.

Lietuvos rinktinei, kuri kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 40 prieš 25, 15 taškų surinko G. Šulskė, 13 – K. Nacickaitė (7 klaidos), po 8 – Laura Miškinienė (8 atk. kam.) ir Giedrė Labuckienė (7 atk. kam.), 6 – Justė Jocytė (6 klaidos), 5 – Daugilė Šarakauskaitė, po 2 – Audronė Zdanevičiūtė (7 klaidos), Justina Miknaitė ir Kristė Timofejeva.

Praėjusiose rungtynėse susižeidusi Gintare Petronytė šįsyk per 16 min. taškais nepasižymėjo.

Serbijos komandai po 15 taškų sukaupė Jelena Brooks ir Aleksandra Crvendakič, 13 – Yvonne Anderson (8 rez. perd., 6 perimti kam.), Jovana Nogič, po 9 – Ana Dabovič, Tina Krajišnik ir Nevena Jovanovič.

Pirmame rate serbėms buvo pralaimėta tik 71:82.

Primename, kad Manto Šerniaus auklėtinės prieš dvi dienas 55:67 nusileido Turkijai (FIBA 7) ir prarado bet kokius šansus kvalifikuotis į Senojo žemyno pirmenybes.

Lietuvės nepateko į jau trečią iš eilės Europos čempionatą, o tuo pačiu ir antras paeiliui planetos pirmenybes. Pridėkime dar dvejas olimpines žaidynes (Rio ir Tokijo), kuriose mūsiškės apskritai dar nėra niekada nedalyvavusios, ir išeitų jau net septyni paskutiniai tarptautiniai turnyrai, kuriuose Lietuvos vardas nešmėžavo ir nešmėžuos.

Paskutinį kartą Lietuvos krepšininkės Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavo 2015-aisiais ir užėmė pakankamai aukštą aštuntą vietą, kai ketvirtfinalyje tik po dramatiškos kovos 66:68 krito nuo baltarusių.

Lietuvos nacionalinei komandai paskutiniame atrankos lange negalėjo padėti traumas patyrusios Gabija Meškonytė ir Laurita Jurčiūtė bei neseniai koronavirusu persirgusi Laura Juškaitė.

Lietuvės E grupėje liko paskutinės, nes iš turnyro buvo pašalinta absoliuti autsaiderė Albanijos komanda, kuri lapkričio mėnesį neatvyko į burbulo principu vykusį turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)