Tituluočiausias Eurolygos treneris neranda būdų, kaip prikelti komandą, o išbandyta buvo daug. Ž. Obradovičius per vieną dvikovos su Maskvos CSKA minutės pertraukėlę net nesugebėjo susivaldyti ir riebiausiu anglišku keiksmažodžiu pasiuntė velniop visus savo žaidėjus.

„Fenerbahče“ krepšininkai per 9 dvikovas Eurolygoje iškovojo vos dvi pergales prieš Miuncheno „Bayern“ ir Vitorijos „Baskonia“, o paskutinėse dvejose rungtynėse prieš CSKA ir „Barcelona“ buvo tiesiog triuškinami.

Iš Ž. Obradovičiaus lūpų liejosi nusivylimas: „Nesvarbu, koks ilgas yra sezonas, bet jei mes šiandien taip žaidžiame... Tai komanda be charakterio. Jaučiu tai nuo atsarginių suolo. Mes neturėjome normalaus pasirengimo sezonui, nes mūsų žaidėjai buvo su savo nacionalinėmis ekipomis. Lauvergne ir Vesely žaidžia 20 proc. savo viso pajėgumo ir tai didelė problema. Tačiau noriu atkreipti dėmesį į kitus dalykus. Traumos yra pasiteisinimas, kuris man nepatinka. Praėjusiais metais žaidėme be savo aukštaūgių ir rodėme charakterį.“

Jei neturi motyvacijos, darosi sunku. Tai yra didžiausia mūsų problema dabar. Nematau, kad žaidėjai turėtų motyvacijos. Kai kurie iš jų mėgina kažkiek ir atranda motyvacijos tam tikru metu. Kai kurie nieko nedaro.
Željko Obradovičius

Paklaustas, ar ta keiksmažodžių lavina per minutės pertraukėlę reiškia, kad krepšininkai jo neklauso, strategas patikino, kad tai labai įdomus klausimas.

„Klausiate manęs jų nuomonės? Jums reikia pakalbėti su jais. Aš treniruoju 28-ą sezoną. Viskas, ką dariau, tai mėginau padėti savo žaidėjams. Gyvenime per treniruotes ar rungtynes būna sudėtingų akimirkų. Stengiuosi reaguoti ir rasti būdą pažadinti žaidėjus ir padėti jiems tapti geresniais komandoje. Neturiu jokių abejonių dėl savęs – darau viską, ką galiu. Pasiekiau kaip treneris kažkokių rezultatų, kai kurie buvo išties neblogi.

Žmones pažįsti sudėtingose situacijose. Tai nėra pirmas kartas man. Tai mano gyvenime buvo daug kartų. Žinau, kaip žmonės reaguoja ir pradeda kalbėti – pasideda apkalbos, gandai. Tačiau tai nėra mano gyvenimo dalis. Turiu savo kelią. Su savimi nekariauju ir neturiu jokių problemų. Iš tikrųjų perduodu kamuolį žaidėjams, kad atsakytų į tą klausimą“, – sakė jis.

Ž. Obradovičius dūrė pirštu į svarbiausią savo auklėtinių bėdą šiuo metu: „Krepšinis yra svarbus, kai turi motyvaciją. Tokiu atveju lengva išlaikyti koncentraciją. Jei neturi motyvacijos, darosi sunku. Tai yra didžiausia mūsų problema dabar.

Nematau, kad žaidėjai turėtų motyvacijos. Kai kurie iš jų mėgina kažkiek ir atranda motyvacijos tam tikru metu. Kai kurie nieko nedaro. Jei rungtynėse su „Barcelona“ prasižengi 16 kartų, ar tai rodo, kad mėginai kažką padaryti? Jei net nemėgini gintis, išnaudoti pražangą, rezultatas visuomet bus toks, koks šiandien.“

Treneris pridūrė dar vieną dalyką. „Tai mano septintas sezonas su „Fenerbahče“. Ten kur žaidžiame, visuomet turime savo sirgalių. Mano klausimas visiems: ar šie žmonės nusipelno matyti tokį komandos paveikslą, koks buvo šiandien“, – savo kalbą baigė Ž. Obradovičius.

Rasti kelią į pergales Stambulo klubas galės penktadienį Vilerbane, 10-o Eurolygos turo rungtynėse su ASVEL.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)