15,5 tūkst. vietų turinčioje arenoje tuščios liko daugiau nei trečdalis kėdžių – remiantis oficialiu rungtynių protokolu, Nemuno saloje susibūrė 9,4 tūkst. krepšinio mėgėjų. Į „Žalgirio“ areną atvyko ir keletas Italijos aistruolių. Apsiginklavę komandos spalvų atributika šie sirgaliai įsitaisė tiesiai už „Olimpia“ atsarginių suolo ir palaikė saviškius iš labai arti.

Jau prieš rungtynes buvo skelbiama, kad nerimaujant dėl koronaviruso plitimo, daugiau nei 400 krepšinio aistruolių pateikė prašymus grąžinti pinigus už bilietus į šio vakaro rungtynes. Tai bus galima padaryti ir po mačo.

Rungtynių dieną socialiniuose tinkluose netrūko ir bilietų perpardavinėtojų, kurie nusprendė nevykti į rungtynes, tad siūlė savo bilietus įsigyti už mažesnę kainą.

Kaip ir visada „Green white boys“ zonoje buvo gausu sirgalių, kurie būgnais, skanduotėmis ir vėliavomis užkūrė žiūrovus ir žaidėjus. Įprastinėmis sąlygomis „Žalgirio“ arenoje Eurolygos rungtynes stebi 14,5-15 tūkst. žiūrovų, t.y. užpildoma apie 95 proc. arenos sėdimų vietų.

„Žalgirio“ klubas dėl viruso grėsmės ir paskelbtos ekstremalios situacijos Lietuvoje ėmėsi papildomų sveikatos patikros priemonių rungtynių metu. Dėl saugumo buvo rekomenduojama į „Žalgirio“ areną neatvykti gerbėjams iš Šiaulių miesto ir jo apylinkių, kur užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis.

Pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose buvo įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai. Papildomai buvo pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.



Kadangi specialus patikrinimas užtruko šiek tiek ilgiau, prie „Žalgirio“ arenos nusidriekė nemažos eilės. Pasak gausiai susirinkusių žmonių, tokia patikra didesnių sunkumų nesukėlė ir tai buvo būtina norint užtikrinti saugumą rungtynių metu.

Primename, kad pastarosiomis dienomis klausimas dėl rungtynių Kaune atšaukimo buvo linksniuojamas tiek žiniasklaidoje, tiek Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kabinetuose.

Nepaisant trečiadienį Lietuvoje paskelbtos ekstremalios padėties ir penktadienį paryčiais nustatyto pirmojo koronaviruso atvejo šalyje, „Žalgiriui“ buvo leista pačiam apsispręsti, ar saugu rengti mačą.

Tiesa, SAM rekomendavo „Žalgiriui“ atšaukti rungtynes arba rengti jas be žiūrovų, bet klubas nenorėjo nei vienos, nei kitos išeities.

Pirmame rate Milane pergalę 85:81 iškovojo šeimininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)