Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis sprendimų dėl tolesnio NBA sezono laukia JAV, Artūras Gudaitis ir Rokas Giedraitis žinių iš Eurolygos lūkuriuoja atitinkamai Italijoje ir Vokietijoje.

Būrys Lietuvos krepšininkų dėl vienokių ar kitokių priežasčių taip pat nusprendė pasilikti Ispanijoje, Prancūzijoje ar Rusijoje, kurių klubų garbę gynė iki koronaviruso krizės. Kai kuriems jų pasirinkimo tiesiog nebeliko, nes kelias į tėvynę tapo pernelyg duobėtas.

O tiems, kurie vis dėlto susikrovė mantą kelionei namo, sekėsi skirtingai.

Apie komplikuotas lietuvių keliones po žemyną Krepšinis.lt papasakojo daugiausiai klientų turintys šalies krepšinio agentai: Evaldas Rimkus, Deimantas Baziukas, „Wasserman“ atstovas Tadas Bulotas, Saulius Švetkauskas iš „Octagon“, „East Players“ vadovas.

Dėl atšaukto skrydžio vargti turi Nyderlanduose šiame sezone debiutavęs puolėjas Arūnas Mikalauskas. 22-ejų klaipėdietis namo ketino skristi per Londoną (Jungtinė Karalystė), tačiau paskutinę akimirką buvo priverstas sukti ienas į kitą pusę.

Leuvardeno „Aris“ ekipos atstovas traukiniu pasiekė gretimą Groningeną, iš kurio laukia beveik 400 km kelionė autobusu į Kylį (Vokietija). Šiame Baltijos jūros uoste A. Mikalauskas tikisi įsėsti į keltą ir taip nukakti į Klaipėdą.

Tiesa, lietuviui dar reikės kirsti Nyderlandų ir Vokietijos sieną. Nuo daugumos kaimynų pirmadienį dėl koronaviruso grėsmės atsitvėręs Berlynas apie šio pasienio ruožo uždarymą kol kas neskelbė.

Kitas klaipėdietis Dainius Chatkevičius liko įstrigęs Šveicarijoje. 24-erių „Boncourt“ ekipos aukštaūgį sulaikė atšauktas skrydis iš Ciuricho į Rygą (Latvija).

Iš Prancūzijos neišvyko Taudvydas Lydeka, iš Ispanijos – Laurynas Beliauskas ir Rolandas Jakštas.

Labiau pasisekė trečioje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje „Benicarlo“ klube rungtyniaujančiam Aidui Einikiui. 23-ejų gynėjo skrydis per Varšuvą praėjusį savaitgalį buvo atšauktas Lenkijai atsisakius priimti užsieniečius, bet krepšininkas pakeitė bilietus ir grįžo namo per Paryžių (Prancūzija).

Elitinėje Ispanijos ACB lygoje Madrido „Estudiantes“ marškinėlius vilkėjęs 19-metis Dovydas Giedraitis ir Vitorijos „Baskonia“ priklausantis jo bendraamžis Jonas Paukštė grįžo praėjusią savaitę.

O antrame divizione, Palensijos „Maristas“ klube, žaidžiantiems Simui Jasaičiui ir Mindaugui Kačinui oro vartus į gimtinę antradienį pavyko rasti Amsterdame (Nyderlandai).

Tuo metu Lenkijoje jau penktus metus žaidžiančiam Martynui Paliukėnui prireiks kantrybės kertant Lietuvos sieną. 26-erių Sopoto „Trefl“ gynėjas tėvynę bando pasiekti automobiliu.

Kantriai antradienį laukė ir Mindaugas Kupšas. Belgijos čempionu anksčiau laiko tapęs vidurio puolėjas į Vilnių atskrido per Frankfurtą (Vokietija).

„Ką tik nusileidome Vilniaus oro uoste. Patikra, laukiame. Kaip ta patikra vyks, nežinome. Aišku tik tai, kad eilėje laukia keli lėktuvai, užtruksime dar valandą ar pusantros“, – socialiniame tinkle rašė Ostendės „Filou“ klube vos dvi savaites spėjusio praleisti 28-erių krepšininko žmona Dovilė.

Dovilės Kupšienės žinutė socialiniame tinkle

Ketvirtadienį grįžti bandys Salonikų „Aris“ (Graikija) klube legionieriaus duoną kremtantis Martynas Gecevičius. Atėnų AEK puolėjas Jonas Mačiulis namus pasiekė dar praėjusią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)