Trečiadienio rungtynėse prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas ant parketo praleido 16 minučių, o ant suolo jį sodinti privertė 4 asmeninės pražangos. Per pratęsimą namuose pralaimėtame mače aukštaūgis pelnė 9 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 4 naudingumo balus.

Penktadienį Stambule J. Landale'as startavo sėkmingai, sulaukęs Alexo Perezo perdavimų kelis kartus pasižymėjo iš po krepšio, tačiau ne ką rečiau nei taškus rinko pražangas gynyboje bei privertė Šarūną Jasikevičių nuo suolo kelti Martiną Gebeną.

Daug dalykų padarėme blogai, tačiau per pertrauką susėdome rūbinėje ir įkvėpėme vieni kitus žaisti kietai. Reikėjo tiesiog išbėgti į aikštę ir žaisti kuo įmanoma kiečiau. Tai ir padarėme, žmogau.
Jockas Landale'as

Vėliau grįžęs ant parketo, Australijos rinktinės atstovas užsidirbo dvi pražangas ir puolime bei baigė savo pasirodymą. Per beveik 13 minučių jis spėjo pelnyti 8 taškus, atkovoti kamuolį, atlikti rezultatyvų perdavimą ir surinkti 5 naudingumo balus.

Per du dvigubos savaitės mačus J. Landale'as rungtyniavo mažiau nei Zachas LeDay vien per rungtynes Stambule, o stebint pagrindinius įvykius iš šalies, vėliau australui belieka nusilenkti komandos draugams.

„Daug dalykų padarėme blogai, tačiau per pertrauką susėdome rūbinėje ir įkvėpėme vieni kitus žaisti kietai. Reikėjo tiesiog išbėgti į aikštę ir žaisti kuo įmanoma kiečiau. Tai ir padarėme, žmogau“, – Krepšinis.lt žurnalistui sakė J. Landale'as.

„Daug vyrukų lemiamu metu pasitempė: Nigelas pataikė svarbų metimą, Marius pataikė svarbų metimą, Zachas vėl sužaidė puikiai, pagaliau į savo vėžes įeina Alexas... Manau, kad reikiamu metu pasitempė visi. Mes laimėjome, o tai yra viskas, dėl ko čia atvykome.“

24-erių krepšininkas buvo nepatenkintas dėl greitai jį iš rungtynių pašalinusių teisėjų griežtumo, bet teigė lauksiantis Š. Jasikevičiaus verdikto. „Žalgirio“ legionierius atskleidė, jog iškart po rungtynių treneris jam skyrė pozityvią žinutę.

„Nežinau, kas nutiko su tomis pražangomis. Peržiūrėsime vaizdo įrašą ir žiūrėsiu, ką treneris turės pasakyti. Po rungtynių sulaukiau gerų trenerio žodžių. Jis teigė, jog kai išvengęs problemų dėl pražangų, aikštėje jau turėčiau jaustis patogiai.

Sutinku su juo. Manau, jog pagaliau po truputį įsivažiuoju. Įveikėme labai stiprią komandą, reikia dirbti toliau, bet taip, man reikia nustoti rinkti pražangas. Dėl jų problemų turiu antrame mače iš eilės. Reikia nustoti. Aš galiu tai padaryti“, – sakė australas.

Vasarą iš Belgrado „Partizan“ atvykęs J. Landale'as debiutiniame sezone Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai pelno po 7,8 taško ir atkovoja po 2,7 atšokusio kamuolio. Pasaulio čempionate Kinijoje iki pat jo finišo dalyvavęs atletas prie „Žalgirio“ prisijungė sezono išvakarėse, todėl pirmasis mėnesis Kaune jam buvo bene sunkiausias karjeroje.

„Iš pradžių buvo nelengva, nes dalykai nesiklostė man asmeniškai, o tada pralaimėjimų patyrė ir komanda, tačiau dabar jau jaučiu, jog geriau perprantu sistemą, bandau suprasti savo bendraklubius ir jų stiprybes. Taip, adaptacijos procesas man yra sudėtingas, bet dabar viskas eina tinkama linkme.“

Vis labiau savimi pasitikintis žalgirietis už tai yra dėkingas savo naujiesiems komandos draugams: „Mano pasitikėjimas savimi auga, bet tai neateina vien iš manęs paties. Labai padeda komandos draugai. Jie kalbasi su manimi, kiekvieną dieną padeda perprasti sistemą, todėl viskas bus gerai.“

Eurolygos rikiuotė po 6 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.CSKA5177
2.Barcelona5154
3.Armani5120
4.Maccabi4243
5.Chimki4214
6.Anadolu Efes4210
7.Baskonia3348
8.Žalgiris3314
9.Panathinaikos3312
10.Bayern337
11.Real33-19
12.ASVEL33-41
13.Crvena Zvezda24-4
14.Olympiakos24-29
15.Zenit24-71
16.ALBA15-32
17.Fenerbahce15-37
18.Valencia15-66



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)