Lietuvos rinktinė strigo rungtynių pradžioje, ir tritaškius sėkmingai laidę vengrai pirmame kėlinyje laikėsi priekyje. Bet po pertraukėlės vaizdas aikštėje pasikeitė – įpusėjus dvikovai šeimininkai jau pirmavo 40:31.

Jau per pusę rungtynių spėjo pasižymėti visi 11 ant parketo žengusių Lietuvos krepšininkų, įskaitant du debiutantus – Gabrielių Maldūną bei Mantą Rubštavičių.

Trečiasis – Arnas Beručka – pasirodė akistatos pabaigoje ir taip pat pasistengė prisijungti prie taškų pelniusių komandos draugų rungtynių protokole.

Trečiame kėlinyje lietuviai ėmė tolti, ir intriga Klaipėdoje jau pamažu sklaidėsi, o paskutinė atkarpa tebuvo formalumas.

Rezultatyviausias ir naudingiausias nugalėtojų gretose buvo kapitonas Mindaugas Kuzminskas (14 taškų, 6 atkovoti kamuoliai), Donatas Tarolis pridūrė 13, M. Rubštavičius – 12 taškų.


Kovą dėl atšokusių kamuolių Lietuvos komanda laimėjo 41:28, vengrai nebuvo pranašesni nė vienoje statistikos kategorijoje.

Iš 14 pirmadienį rinktinės stovykloje susirinkusių žaidėjų rungtynėms su vengrais neregistruoti buvo Matas Jogėla ir Evaldas Kairys.

Vengrijos gretose du Lietuvos klubuose rungtyniaujantys žaidėjai neblizgėjo: nors atliko 6 rezultatyvius perdavimus, Benedekas Varadi iš Vilniaus „Ryto“ pataikė vos 1 metimą „iš žaidimo“ iš 8 bandymų ir tenkinosi 2 taškais, Gyorgi Golomanas iš Panevėžio „Lietkabelio“ pelnė lygiai tiek pat.

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 14 (6 atk. kam.), Donatas Tarolis 13 (6/7 dvit.), Mantas Rubštavičius 12, Eimantas Bendžius 11, Martinas Gebenas 10, Margiris Normantas 8, Kristupas Žemaitis 7, Arnas Beručka 5, Garbielius Maldūnas 4, Eigirdas Žukauskas ir Gytis Radzevičius –
po 2, Vaidas Kariniauskas 1 (8 rez. perd.);

Vengrija: Mikaelas Hopkinsas 17 (3/3 trit.), Adamas Somogyi 13, Szilardas Benke 11, Marcellis Pongo ir Janosas Eilingsfeldas – po 6.

Pirmąjį komandų tarpusavio susitikimą praėjusį rugpjūtį Sombathėjuje rezultatu 88:78 laimėjo Lietuva.

Atrankos ciklą Kęstučio Kemzūros auklėtiniai užbaigs sekmadienį išvykoje su Prancūzijos rinktine, kuri taip pat jau prasiskynė kelią į pasaulio čempionatą.

Prancūzai ketvirtadienį išvykoje 72:59 įveikė Čekiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)