Eurolygos sugrįžimą į namų areną Lietuvos čempionai pagardino pergale prieš galingiausią praėjusio sezono ekipą rezultatu 89:73.

„Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausias rungtynes šį rudenį, neskaitant pasivaikščiojimo Alytuje, kuomet „Dzūkija“ buvo sutriuškinta 95:62.

Kad ir kokie buvo Ergino Atamano sumanymai gynyboje, pirmiausia juos sugriovė N. Hayesas.

25-erių puolėjas ir pats kūrėsi progas kartodamas komandos draugų metimus, ir ryžtingai puolė sulaukęs dėkingų situacijų.

Per pirmas 5 min. amerikietis sumetė 9 taškus, maža to, kitoje aikštės pusėje perėmė du kamuolius.

Tris kėlinius N. Hayesas atakavo šimtaprocentiniu tikslumu, kurį kiek pagadino tik paskutiniajame, kuomet „Žalgiris“ jau tvirtai kontroliavo įvykius aikštėje. Iš viso Kauno klubo antramečio sąskaitoje – 17 taškų (3/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/3 baudų), 5 atkovoti kamuoliai ir 2 rezultatyvūs perdavimai.

Toks pasirodymas jam garantavo ir rezultatyviausio, ir naudingiausio nugalėtojų ekipos žaidėjo laurus.

„Treneriai paruošė puikų rungtynių planą: žinojome, kaip varžovai mėgsta bėgti, kokių situacijų ieško. Ypač Vasilije Micičius – tikrai puikus žaidėjas, gerai pasidarbavome jį stabdydami. O puolime žaidėme agresyviai. Treneris norėjo, kad pirmieji pelnytume taškus, tai ir padarėme. Pirmavome po dviejų kėlinių, išlaikėme šį pranašumą ir po pertraukos“, – mačą komentavo „Žalgirio“ legionierius.

Jis nesileido į taktinius niuansus paklaustas apie gynybą prieš rezultatyviausią praėjusio sezono Eurolygos ekipą, per rungtynes tuomet vidutiniškai rinkusią po 87 taškus.

Tačiau savaip išsiplėtė sulaukęs klausimo apie asmeninį pasirodymą.

„Praėjusį vakarą per pokalbių programėlę su manimi susisiekė mama ir sesuo bei kalbėjo dvi valandas. Jos pasakė, kad turiu pradėti geriau žaisti. Kai grįšiu į rūbinę, patikrinsiu telefoną ir pranešiu, kokios jų reakcijos. Turbūt mama vis tiek nebus patenkinta. Jos zodiako ženklas – mergelė. Ne šiaip sau Prince'as dainavo „mano motina niekada nebūna patenkinta“. Tai ir apie mano mamą“, – rimtu veidu pokštus skaldė amerikietis.

Iš tikrųjų rimtai jis įvertino pasiilgtą triukšmą „Žalgirio“ arenos tribūnose, kuriose laikantis Vyriausybės nurodymų buvo apie 5 tūkst. žiūrovų.

„Norėčiau, kad arena būtų pilna kaip įprasta, kad daugiau žmonių būtų galėję pamatyti šias rungtynes. Bet esu dėkingas tiems, kurie atėjo. Turime geriausius sirgalius Eurolygoje“, – pažymėjo N. Hayesas.

„Žalgiris“ ir toliau vertėsi be Patricio Garino, kuriam ketvirtadienį atlikta dar viena menisko operacija, mačui taip pat tradiciškai neregistruotas buvo Marekas Blaževičius.

„Anadolu Efes“ vis dar nesulaukė traumuoto rezultatyviausio praėjusio sezono Eurolygos žaidėjo Shane'o Larkino, trūko ir Dogušo Balbay.

Praėjusiame sezone „Anadolu Efes“ įveikė žalgiriečius tiek Stambule, tiek Kaune. Iš Lietuvos turkai iki šio mačo buvo išsivežę keturias pergales per paskutinius penkis susitikimus.

Apskritai pagal bendrą tarpusavio dvikovų balansą Eurolygoje „Žalgiris“ pirmauja 13:8.

Primename, kad ankstesnėse šios savaitės rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose 75:69 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), o „Anadolu Efes“ taip pat išvykoje 93:72 sutriuškino Berlyno ALBA (Vokietija).

Po savaitės Kauno ekipa priims „Valencia“ (Ispanija) klubą, turkai turėtų susitikti su koronaviruso protrūkio paralyžiuotu Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)