Nors tris su puse kėlinio lietuviai turėjo vytis varžovus, prieš lemiamą ketvirtojo kėlinio minutę švieslentėje degė lygybė – 67:67.

Daugiau komandos nepasižymėjo, tad prireikė papildomų penkių minučių. Jose lyderių vedini lietuviai praleido tik vieną tašką, atrodė kur kas užtikrinčiau nei turkai ir įrodė savo pranašumą.

Į pergalę žūtbūtiniame mūšyje lietuvius atvedė Manto Laurenčiko ir Nojaus Indrušaičio tandemas. Pirmasis pelnė 23 taškus ir surinko 22 naudingumo balus, o antrasis pridėjo 17 taškų bei 20 naudingumo balų.

Dėl bilieto į finalą lietuviai penktadienį, 19.45 val. Lietuvos laiku, susikaus su bendraamžiais iš Graikijos, kurie ketvirtfinalyje 75:67 įveikė Izraelio atstovus.

Ketvirtfinalyje po atkaklaus starto į priekį išsiveržė turkai, jau pirmajame ketvirtyje nuo lietuvių atitrūkę dviženkliu atstumu – 15:27. Prieš pertrauką mūsiškiai kiek aptirpdė turėtą deficitą – 33:41.

Trečiajame ketvirtyje lietuviai sugebėjo išlyginti rezultatą (45:45), tačiau prieš ketvirtąjį kėlinį ir vėl teko būti besivejančių vaidmenyje – 51:56.

Prabėgus penkioms minutėms, mūsiškiai persvėrė rezultatą – 60:57. Tuomet ant parketo užvirė itin nuožmi kova, pasibaigusi lygiu rezultatu (67:67) ir pratęsimu.

Per papildomas penkias minutes vaizdas jau buvo kur kas smagesnis – lietuviai nuo pirmųjų atakų buvo priekyje ir jame išsilaikė iki pat finalinės sirenos, kuri skelbė Tomo Purlio auklėtinių triumfą 79:68.

Lietuva: Mantas Laurenčikas 23, Nojus Indrušaitis 17, Kristupas Smirnovas 12, Paulius Narvilas 9, Matas Buteliauskas 6, Nedas Raupelis 6.

Turkija: Yagizas Aksu 16, Demiras Doganas 11, Keremas Erdemas 9, Eminas Kara 8, Erenas Erdoganas 7, Salihas Altuntas 6.

Dvikovos vaizdo įrašas:

T. Purlio treniruojama Lietuvos jaunučių rinktinė turnyre kol kas žygiuoja pergalingu keliu. Savo grupėje įveikę visus varžovus (73:41 – Prancūziją, 80:73 – Nyderlandus, 98:69 – Izraelį), aštuntfinalyje lietuviai nepaliko vilčių Danijos krepšininkams – 97:48.

Savo ruožtu Turkijos krepšininkai savo grupėje laimėjo dvejas iš trejų žaistų rungtynių, o aštuntfinalyje 82:74 įveikė šeimininkę Šiaurės Makedonijos komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją