Vienu iš „Žalgirio“ pergalės garantų šiose rungtynėse tapo pašėlusiai pirmoje mačo pusėje taškus rinkęs K. Evansas. Amerikietis per pirmą susitikimo pusę jų surinko 21, o mačą užbaigė su asmeniniais rezultatyvumo (32 taškai) ir naudingumo rekordais (39 naud. bal.) Eurolygoje.

„Nenustebino, kad Keenanas gali sužaisti taip gerai. Nenoriu būti taip nuo jo priklausomas, norėtųsi turėti ir daugiau tokių ginklų. Bet suradome jam situacijas, o kartais jis ir pats jas susirasdavo. Džiaugiuosi dėl jo ir tikiuosi, kad jis ir toliau žais taip pat sėkmingai.

Kartais Keenanas apsiima atlikti ne tik įžaidėjo, bet ir atakuojančio žaidėjo vaidmenį.

Kadangi jis taip užtikrintai pabaigia atakas vienas prieš vieną, jis yra elitinis žaidėjas. Jam esant aikštėje turime nemažai opcijų puolime. Talento jam tikrai netrūksta. Krepšininkas imasi lyderio vaidmens, žino situacijas, kuriose jaučiasi geriau. Tai žino ir komanda – mes jo nestabdome. Taip elgsimės ir toliau“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Paklaustas, kaip vertina dabartinę situaciją, kai komanda savo sąskaitoje per 15 rungtynių turi iškovojusi 8 pergales, treneris atsakė:

„Aš nepasakysiu, kad rezultatas blogas. Būtų apskritai geras, bet iki labai gero ar puikaus trūksta 2-3 pergalių, kurias paleidome susitikimų pabaigose. „Crvena Zvezda“, „Maccabi“... Esame gerame kelyje, komanda kaunasi, o iki pilnos laimės trūksta dar kelių pergalių“.

Paprašytas įvertinti situaciją, po kurios aikštę dėl dviejų techninių pražangų turėjo palikti A. Trinchieri, K. Maksvytis buvo santūrus.

„Visų pirma, aš labai gerbiu varžovų trenerį. Jis renkasi atletiškus, fiziškus žaidėjus, juos gerai surikiuoja. Nors „Bayern“ ir neturėjo kelių krepšininkų, jie vis tiek bandė apsunkinti mums šias rungtynes. Tuo metu, kai Trinchieri gavo technines pražangas, pakilimas buvo mūsų pusėje. Bet vėliau, kai jam teko palikti aikštę, varžovai šiek tiek užsivedė ir sumažino atsilikimą. Tuo ir apsiribosiu“, – tikino „Žalgirio“ vedlys.

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės pareikalavo daug fizinių jėgų. Džiaugiuosi, kad jas kontroliavome beveik visą laiką, nors žaidimas gal ir nebuvo gražus akiai. Tai susiję ir su varžovų stilistika – jie kurį laiką mus buvo įvėlę į sau parankų krepšinį. Nors pabaigoje šiek tiek taškų iššvaistėme, visus sveikinu su pergale ir artėjančiomis Šventomis Kalėdomis“, – linkėjimus sirgaliams perdavė K. Maksvytis.

„Žalgirį“ paskutinėse šių metų rungtynėse namie palaikė sausakimša arena, joje oficialiais duomenimis susirinko 15254 žiūrovai.

Žalgiriečiai šiose rungtynėse vertėsi be Tylerio Cavanaugh, Manto Kalniečio ir Luko Lekavičiaus.

Šiuos metus Eurolygoje žalgiriečiai pabaigs kitą savaitę išvykos rungtynėms su vienais iš sezono favoritų „Monaco“ krepšininkais.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)