Įspūdinga karjera pasigirti galintis italas ne vienerius metus dirbo NBA klubuose, o grįžęs į Senąjį žemyną nuo 2014 metų sėkmingai darbuojasi Turkijoje. M.Gherardini, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, pasakojo apie savo darbo subtilybes, lietuvius su kuriais teko susidurti bei, žinoma, „Žalgirio“ klubą.

„Man pasisekė, kadangi Kaune esu lankęsis ir daug anksčiau – prieš 25 metus, – pasakojo italas. – Čia buvau su savo pirmuoju klubu, kuriame įgavau darbo Europoje patirties – Trevizo „Benneton“. Čia esu buvęs ir kaip skautas, stebėdamas rungtynes ir jaunus krepšininkus. Man yra pažįstama čionykštė atmosfera bei aistra krepšiniui. Kaunas – vienas iš tikrųjų krepšinio taškų Europoje. Man patinka puikioji „Žalgirio“ arena, tačiau, manau, žaisti Kauno sporto halėje buvo nepakartojamas jausmas. Halė – vienas unikalių Europos krepšinio paminklų. Kaskart būnant ten ir stebint rungtynes apimdavo ypatingas jausmas.“

Įdomu tai, jog dirbdamas už Atlanto, Toronto „Raptors“ administracijoje generalinio direktoriaus padėjėju, M.Gherardini dalyvavo procese įsigyjant lietuvius – Liną Kleizą bei naujokų biržoje pasirinktą Joną Valančiūną. Italas netgi rūpinosi dabartiniu Toronto klubo vidurio puolėju iš Lietuvos dar jam iki atvykstant į Kanadą.

Maurizio Gherardini

„Jono Valančiūno atveju, aš mėgavausi man „Raptors“ skirtu vaidmeniu – pasirūpinti Jonu dar prieš jam atvykstant į komandą bei paruošti jį būsimai karjeros stotelei. Turėjau progą pažinti J.Valančiūną kaip asmenybę už aikštelės ribų. Mes netgi iki šiol palaikome draugiškus santykius. Seku Jono žaidimą, komandos rezultatus, kaip žaidėjui sekasi“, – teigė M.Gherardini.

M.Gherardini pasakojo ir apie kitą lietuvį, su kuriuo teko susidurti – Ramūną Šiškauską. Italo ir vieno geriausių buvusių Lietuvos krepšininkų keliai susikirto Trevizo „Benneton“ klube, kuriame puolėjas iš mūsų valstybės žengė pirmuosius legionieriaus karjeros žingsnius.

„Kitas ypatingas lietuvis, su kuriuo dirbau – Ramūnas Šiškauskas. Ramūnas – dar vienas puikaus žmogaus ir krepšininko pavyzdys. Tuo metu, kai Ramūnas žaidė Trevize nustebinau ir savo aplinkos žmones sakydamas, koks tai ypatingas žaidėjas. Tikriausiai tuomet jie nesuprato, kokio aukšto lygio talentas yra R.Šiškauskas. Aš buvau labai laimingas, stebėdamas, kokiu sėkmingu krepšininku tapo Ramūnas“, – apie dar vieną mūsų tautietį šiltai atsiliepė italas.

Kalbai pasisukus apie Kauno „Žalgirio“ organizaciją, M.Gherardini buvo iškalbus – Stambulo „Fenerbahce“ generalinis direktorius žavisi ne tik Kauno klubu, bet ir Lietuva, kurioje krepšinis yra populiariausia sporto šaka.

„Žalgiris“ turi jauną puikų trenerį Šarūną Jasikevičių bei puikią krepšinio klubo struktūrą, kurioje dirba puiki komanda bei generalinis direktorius Paulius. P.Motiejūnas yra mano draugas. „Žalgiryje“ bandoma sulipdyti komandą iš atskirų žaidėjų ir vystyti ją kelerius metus. Svarbu ir tai, kad Kauno klubą papildo ir jaunimo komandos žaidėjai. „Žalgirio“ pranašumas lyginant su mūsų, „Fenerbahce“ klubu – Lietuva yra krepšinio šalis. Čia krepšinis yra kiekvieno lietuvio DNR. Tai labai svarbu“, – aiškino M.Gherardini.

Kalbėdamas apie „Žalgirį“ ir Lietuvą, Stambulo klubo vadovas pridūrė, jog tokios krepšinio atmosferos jis pavydi.

„Būtent požiūris į krepšinį Lietuvą paverčia išskirtine valstybe. Šios aplinkybės, krepšinio atmosferos, labai pavydžiu Kauno „Žalgiriui“, – kalbėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)