Antradienį KMT titulą ginantis „Žalgiris“ ketvirtfinalyje 104:61 parbloškė „Šiaulius“.

Nors vasario 13 d. vyks atsakomosios rungtynės Kaune, „Žalgirio“ aistruoliai jau dabar gali pirkti bilietus į finalo ketverto varžybas Vilniuje. Jos vasario 16-17 d. vyks „Siemens“ arenoje, bilietus platina TIKETA.

Vakar skelbta, kad „Žalgiris“ pagerino KMT rezultatyvumo rekordą (ankstesnis – 100 taškų – priklausė Utenos „Juventus“) ir pakartojo didžiausia persvara laimėtų rungtynių rekordą („Juventus“ šį sezoną 100:57 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“).

Tačiau tai nebuvo vieninteliai KMT rekordai, kuriuos vakar užfiksavo „Žalgiris“.

LKL.lt pateikia visas svarbiausias KMT rekordų kategorijas.

Rezultatyvumas

„Žalgiris“ yra naujas KMT rekordininkas su 104 taškais, o „Šiauliai“ pademonstravo ketvirtą prasčiausią rezultatą turnyro istorijoje – 61 taškas. Antirekordas priklauso Šakių „Vyčiui“ – 54 taškai į Prienų „Skycop“ krepšį praėjusių metų spalį.

Laurynas Birutis vis dar yra turnyro rekordininkas pagal rezultatyvumą – pernai jis pelnė 35 taškus atstovaudamas „Šiauliams“ per ketvirtfinalio akistatą su „Žalgiriu“.

Atkovoti kamuoliai

Krepšininkų kategorijoje čia nepralenkiamas buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ amerikietis Drew Gordonas – 2017-ųjų žiemą jis sugriebė 15 kamuolių per ketvirtfinalio rungtynes su Utenos „Juventus“.

Rekordą šį sezoną pakartojo „Juventus“ rusas Aleksandras Zacharovas – jis atkovojo 15 kamuolių lapkritį žaisdamas su Kėdainių „Nevėžiu“.

O komandos rekordas nepagerinamas jau beveik dvejus metus – 54 kamuolius 2017-ųjų vasarį atkovojo „Juventus“ per rungtynes su Prienų–Birštono „Vytautu“.

Prieš dvi savaites antrą geriausią rezultatą pasiekė Panevėžio „Lietkabelis“ per ketvirtfinalio susitikimą su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ – 51 atkovotas kamuolys.

Rezultatyvūs perdavimai

Rokas Jokubaitis vakar įrašė savo pavardę į rekordų knygą. Jaunasis „Žalgirio“ įžaidėjas atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir pakartojo turnyro rekordą.

Po 10 rezultatyvių perdavimų praėjusį sezoną atliko žalgirietis Kevinas Pangosas ir šį sezoną Marijampolės „Sūduvos–Mantingos“ įžaidėjas Martynas Zigmantavičius.

R. Jokubaitis prisidėjo, kad „Žalgiris“ taptų turnyro rekordininku ir dar vienoje kategorijoje – vakar kauniečiai atliko 29 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė naują geriausią rezultatą.

Du ankstesni geriausi rezultatai užfiksuoti pernai vykusiame „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ susitikime – tąkart ketvirtfinalyje „Žalgiris“ atliko 28 rezultatyvius perdavimus, „Šiauliai“ – 26.

Naudingumas

Pernai užfiksuotas tuomečio „Šiaulių“ žaidėjo L. Biručio naudingumo rekordas – 43 naudingumo balai – lieka nepajudinamas.

Šį sezoną geriausiai pasirodęs jau buvęs Prienų „Skycop“ amerikietis Mike‘as Bruesewitzas surinko 35 naudingumo balus, tiek pat pelnė ir „Neptūno–Akvaservis“ atstovas Erikas Kubilius.

O vakar „Žalgiris“ gerokai pakėlė rekordinę kartelę pagal komandos surinktus naudingumo balus. Šarūno Jasikevičiaus komanda per rungtynes su „Šiauliais“ surinko 148 naudingumo balus ir tai yra naujas turnyro rekordas.

Iki šiol geriausias rezultatas priklausė „Skycop“ – spalį per rungtynes su „Vyčiu“ surinkti 125 naudingumo balai.

Beje, vakarykštis „Šiaulių“ pasirodymas – 39 naudingumo balai – yra ketvirtas blogiausias turnyro istorijoje. Antirekordas priklauso Prienų–Birštono „Vytautui“, dukart surinkusiam 35 naudingumo balus.

Kiti rekordai

„Žalgiris“ vakar pasiekė geriausią rezultatą turnyro istorijoje ir pagal pataikytus dvitaškius – įmetė jų 30. Rekordas iki šiol priklausė „Juventus“ komandai – ji turnyre dukart buvo įmetusi po 30 dvitaškių.

Pataikytų tritaškių rekordas priklauso „Neptūnui“ (2016 m. vasarį) ir „Juventus“ (2018 m. spalį) – po 15 tritaškių.

Pataikytų baudų metimų rekordas priklauso „Juventus“ (2017 m. vasarį) – 29 tikslūs metimai.

„Šiauliai“ gali džiaugtis vakar pasiektu lankomumo rekordu KMT ketvirtfinalių istorijoje. Rungtynes su „Žalgiriu“ arenoje stebėjo 3800 žiūrovų.

Tai septintas geriausias visų laikų KMT rezultatas, tačiau šešios labiau lankomos rungtynės buvo fiksuotos finalo ketvertuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)