Deleguoja B rinktinę

Universiadoje šalies garbę gins tie patys dvylika krepšininkų, kurie prieš kiek daugiau nei savaitę pradėjo pasiruošimą studentų žaidynėms – galimybių rinktis norimus žaidėjus iš platesnio kandidatų rato V. Masalskis neturėjo.

„Nepavyko surinkti stipriausios komandos, todėl Lietuvos krepšinio federacija konkrečių uždavinių mums nė nekelia ir tiesiog linki sėkmės. Tik nuvykę į Kiniją ir išvydę savo priešininkus galėsime patys sau iškelti tikslus“, – DELFI sakė V. Masalskis.

Anot specialisto, rinktinei Kinijoje bus nelengva verstis be „Žalgiriui“ priklausančių Ado Juškevičiaus, Šarūno Vasiliausko, Žygimanto Janavičiaus ir Vytenio Lipkevičiaus, „Lietuvos ryto“ atstovo Simo Buterlevičiaus, Vilniaus „Perle“ praėjusį sezoną rungtyniavusių Eimanto Bendžiaus, Evaldo Kairio bei Pauliaus Dambrausko.

Prisišaukti į komandą bent jau žalgiriečius V. Masalskiui nepadėjo nė šią vasarą užimtas laikinosios sostinės klubo sporto direktoriaus postas. Jo teigimu, „Žalgirio“ atstovai būtų prisidėję prie studentų rinktinės, jei prieš tai nebūtų rungtyniavę Europos universitetų krepšinio čempionate, kurį laimėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa.

„Du turnyrai jiems būtų per daug. Be to, kalbantis su klubais, iškyla kita problema – draudimas. Žaidėjai turi kontraktus, juos apdrausti reikia nemažų pinigų, o studentai, žinia, nėra turtingi“, – atsiduso V. Masalskis.

Grupėje – du favoritai

Rugpjūčio 13-22 d. vyksiančiame universiados krepšinio turnyre Lietuvos rinktinei atstovaus Marius Valukonis, Ernestas Ežerskis, Matas Sapiega, Edgaras Stanionis, Gediminas Orelikas, Augustas Pečiukevičius, Gediminas Žylė, Mantas Kadzevičius, Darius Gvezdauskas, Julius Jucikas, Osvaldas Matulionis ir Mindaugas Kupšas.

24 komandų varžybas lietuviai pradės C grupėje, kurioje taip pat žais Rusijos, Ukrainos, Japonijos, Filipinų ir Naujosios Zelandijos krepšininkai.

V. Masalskis apgailestavo, kad jau pirmajame etape jo auklėtinių laukia akistatos su dviem ekipomis, pretenduosiančiomis į medalius. Informaciją apie būsimus varžovus rinkusiam vyriausiojo trenerio asistentui, žinomo krepšinio specialisto Algirdo Brazio sūnui Mindaugui Braziui didžiausią įspūdį padarė Rusijos bei Ukrainos komandos.

„Rusai prieš universiadą įveikė Australijos nacionalinę vyrų komandą, be to, toks treneris kaip Jevgenijus Pašutinas nevažiuotų į varžybas tiesiog dalyvauti. O Ukrainos ekipa šįkart surinko patį perspektyviausią šalies jaunimą.

Žinoma, jeigu nuvertinsime, pavyzdžiui, filipiniečius, galime suklupti ir žaisdami su jais. Juk krepšinis Filipinuose – kaip futbolas Brazilijoje. Reikės rimtai žaisti visas rungtynes“, – kalbėjo V. Masalskis.

Lyderis – aiškus

Prieš kelionę į Kiniją lietuviai vienintelį kartą išmėgino jėgas draugiškose rungtynėse. Antradienį Klaipėdoje studentai rezultatu 94:91 ant menčių paguldė Europos čempionatui besirengiančią Latvijos nacionalinę vyrų rinktinę.

„Žaidimo kokybe buvome ne itin patenkinti, bet svarbiausius uždavinius krepšininkai įvykdė: neleido latviams organizuoti greitų atakų, atkovojo 20 kamuolių puolime ir suvaržė priešininkų snaiperius. Pats net negalvojau, kad įveiksime Latvijos vyrų rinktinę: gal latviai tikėjosi mus lengvai sumušti, bet didelio įspūdžio jie tikrai nepaliko“, – mačą vertino V. Masalskis.

Rungtynėse uostamiestyje Lietuvos ekipą į priekį tempė Prienų „Rūdupio“ snaiperis G. Orelikas, surinkęs net 30 taškų. V. Masalskio nuomone, universiadoje svarų indėlį į komandos žaidimą taip pat turėtų įnešti M. Valiukonis, D. Gvezdauskas, E. Ežerskis.

Treneris nepamiršo pagirti ir prieš savaitę duris atvėrusios bei pirmąjį krepšinio krikštą antradienį patyrusios naujosios Klaipėdos arenos.

„Arena – fantastiška. Jos aura man kažkuo primena Kauno sporto halę. Tik gaila, kad pirmuosius taškus joje pelnė ne lietuviai, o latviai“, – šyptelėjo V. Masalskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją