Anot 32-ejų metų 196 cm ūgio amerikiečio, šiuo metu Vilniaus komanda yra atsidūrusi duobelėje, tačiau tai yra normalu – pakilimų ir nuopuolių neišvengia nė vienas kolektyvas.

Ir, anot D. Suttono, išlikti vieningiems krepšininkams padeda „Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza.

„Mūsų komandos vadovas yra buvęs NBA ir Eurolygos žaidėjas L. Kleiza. Mes jį matome dažnai, jis nuolat sukasi aplink komandą, kartais stebi treniruotes. Kadangi yra buvęs krepšininkas, jis supranta apie pakilimus ir nuopuolius sezono metu. Kiekviena komanda susiduria su sunkumais, ir kai mus tokie ištinka, Linas ateina pasikalbėti. Puiku turėti greta žmogų, suprantantį tokius dalykus“, – L. Kleizą gyrė legionierius iš JAV.

Anot D. Suttono, antradienio vakarą „Ryto“ laukia rungtynės ne tik su Europos taurės D grupės, bet ir viso turnyro favoritais.

„Mūsų laukia sunki kova su „Uniks“. Tai – geriausia komanda mūsų grupėje šiuo metu. Manau, kad ji yra ne tik grupės, bet ir viso turnyro favoritė, turinti labai pajėgią ir gilią sudėtį, kurios žaidėjus aš labai gerbiu. Tačiau ginklų mes nesudedame, ir nesudėsime jų niekada“, – apie būsimą mačą atsiliepė D. Suttonas.

Europos taurėje amerikietis šį sezoną pelno po 12,8 taško, atkovoja po 5,2 atšokusio kamuolio ir renka po 15,2 naudingumo balo.

Savo žaidimu jis yra labai patenkintas, nors pripažįsta, kad kartais žaidžiant Vilniaus komandoje jam kartais tenka atsidurti ir neįprastose situacijose.

„Kiekviena komanda atlieka skautingą ir žino, ką mes galime daryti. Tačiau aš nemanau, kad Europos taurėje ir apskritai Europoje yra kas nors, kas gali apsiginti prieš mane. Žinoma, tai tiesiog mano asmeninė nuomonė“, – pareiškė D. Suttonas.

„Kiekvienose rungtynėse aš turiu planą, kaip atakuoti mane dengiančius vyrukus. Kartais esu keistose situacijose, nes tenka žaisti ir sunkiuoju kašto puolėju. Visi žino, kad kai esu po krepšiu, vienas prieš vieną apsiginti nepavyks, todėl 85 proc. situacijų sulaukiu dvigubinamos gynybos. Todėl man reikia prisitaikyti, dažniau atakuoti iš vidutinio nuotolio ar trijų taškų zonos“, – apie išbandymus Vilniuje kalbėjo krepšininkas.

Vilniaus ir Kazanės komandų tarpusavio akistata antradienio vakarą prasidės 19 val.

D grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, bendras taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)