Po pralaimėjimo Kazanėje Š. Jasikevičius apgailestavo, jog Cory Higginsas ir Brandonas Daviesas buvo vieninteliai patikimi žaidėjai „Barcelonos“ ekipoje.

C. Higginsas pelnė 17 taškų, 16 pridėjo vidurio puolėjas B. Daviesas.

„Higginsas buvo puikus, Daviesas – solidus. Bet aš negalėjau rasti trečio žaidėjo, kuris nedvejotų aikštėje. Dviejų žaidėjų neužtenka laimėti Kazanėje, kurioje – puikūs UNIKS gynėjai.

Mes nebuvome pakankamai geri“, – spaudos konferencijoje konstatavo Š. Jasikevičius.

Strategas guodėsi po traumos sugrįžusiais C. Higginsu ir Nicku Calathesu, kuris prie komandos prisijungė po poros mėnesių priverstinės pertraukos, nors traumą išsigydęs įžaidėjas Katalonijos ekipos puolimo variklio neužkūrė.

N. Calathesas žaidė 20 min., per kurias prametė visus 5 metimus iš žaidimo, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Labai džiaugiamės, jog jie sugrįžo ir kai kas iš jų sužaidė puikias rungtynes. Nickas solidžiai žaidė gynyboje, aikštėje praleido 20 minučių, nors to neplanavau. Puolime sekėsi sunkiau, tačiau jis nežaidė du mėnesius, jam reikia laiko.

Mes kentėsime kartu su į rikiuotę grįžusiais krepšininkais, lauksime, kol jie įsibėgės, nes jie mums labai svarbūs“, – teigė Š. Jasikevičius.

Strategas negailėjo gerų žodžių UNIKS ekipai, kuri atrodė ir geriau, ir fiziškai stipriau nusiteikusi lygiose rungtynėse bei apgailestavo dėl savo žaidėjų apmaudžių klaidų.

„Kai bandėme pagreitinti savo žaidimą, padarėme klaidų, kurių buvo galima išvengti. Taip pat turėjome bėdų dėl pražangų atakuojant varžovams, tai yra nepriimtina. Lengvi taškai daro skirtumą sudėtingose rungtynėse“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Strategas pripažino, jog šiuo metu „Barcelona“ šiek tiek praradusi ritmą, tad belieka tik toliau dirbti.

„Barcelona“ Kazanėje vertėsi be koronavirusu užsikrėtusio Nikolos Mirotičiaus, tačiau strategas iš Lietuvos pabrėžė, jog komandos lyderio netektis „negali būti pralaimėjimo priežastis, nes „Barca“ turi puikią komandą ir be Mirotičiaus“.

Spaudos konferencijos pabaigoje Š. Jasikevičius sulaukė klausimo apie N. Mirotičiaus savijautą.

„Jam neįtikėtinas omikronas. Kokia fizinė būklė? Jis jaučiasi kaip gyvūnas“, – ironizavo Š. Jasikevičius.

Primename, kad pirmos komandų tarpusavio rungtynės Barselonoje buvo itin rezultatyvios, o pergalę jose po pratęsimo 111:109 pasiekė Š. Jasikevičiaus auklėtiniai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)