„Jeigu atvirai, man jau nusibodo kalbos apie Šarūną. Suprantu, kad toks yra žurnalistų darbas, tačiau pasikartosiu, kad su Šarūnu nesu kalbėjęs apie atstovavimą rinktinei.

Esame sutarę konkrečią datą ir tada kalbėsime. Viskas paaiškės kitą savaitę“, - „Kauno dienai“ pabrėžė treneris. – O tie, kas spekuliuoja naujienomis, matyt, žino daugiau už mane. Vakar mačiau, kad viena Lietuvos televizija turi Šarūnui artimą aplinką ir viską jau žino. Matyt, jų ir reikėtų klausti apie žaidėjo apsisprendimą“.

K. Kemzūra pabrėžė, kad laikotarpis po Europos čempionato nebuvo labai sunkus, nors vyko aktyvi žaidėjų, kurie galėtų padėti rinktinei, žvalgyba.

„Manau, kad patys didžiausi sunkumai – priešakyje, nors kiekvienas etapas turėjo savo užduotį, kurias reikėjo atlikti. Kalbėdamas apie rinktinės komplektaciją visada pabrėžiu, kad stengiuosi pasiekti optimaliausią rezultatą. Apsisprendimo niekada nelemia žaidėjų greitis ar patirtis. Geriausias variantas – viso to lydinys“, - „Kauno dienai“ sakė K. Kemzūra.

Jis pastebėjo, kad neretai daugelis stengiasi lyginti 2009, 2010, 2011 metų rinktines.

„Žinoma, jos visos yra labai skirtingos, tačiau nepamirškime, kad ir lūkesčiai buvo skirtingi. Kas bus dabar? Suprantame, kad mūsų laukia sudėtingas atrankos turnyras. Neretai turnyruose visada viskas susiklosto taip, kad neretai viską gali nulemti vienų rungtynių rezultatas. Šįkart dalyvausime turnyre, kur visos rungtynės bus svarbios“, - pabrėžė treneris.

Kitas nemažai lemiantis faktorius renkantis žaidėjus - tolima kelionė ir adaptacijos laikas Venesueloje.

„Tam mes irgi ruošiamės ir darome viską, kad adaptacija praeitų kuo sklandžiau. Ilgas skrydis koregavo sudėtį, kadangi žinome kai kurių žaidėjų sveikatos problemas ir norime išvengti papildomos rizikos“, - „Kauno dienai“ kalbėjo rinktinės strategas.

Priminus dar prieš Europos čempionatą sklandžiusias kalbas apie padarytas trenerio klaidas komplektuojant komandą dėl kai kurių žaidėjų amžiaus, treneris nukirto: „Bet tai buvo ir yra tik kalbos“.

„Manau, kad Darius Songaila komandai tik padėjo. Ar visi jau pamiršo, kas gynėsi prieš Dirką Nowitzkį? Kalbų prieš čempionatą buvo įvairių, tačiau vėliau Darius tik įrodė esantis vienas iš pagrindinių komandos ramsčių. Mūsų aplinkoje nuolat daug stereotipų, o pats sunkiausias dalykas – atlaikyti spaudimą ir visas kalbas, kad galėtum laikytis savo linijos, kurią tiki. Svarbu nepasiduoti nuolat kylančiam ažiotažui. Atsilaikyti nėra lengva, tačiau situaciją kontroliuoju“, - „Kauno dienai“ sakė K. Kemzūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)