K. Kemzūrai patinka, kaip „varo“ R. Seibutis, padėjęs laimėti pasaulio čempionato bronzą 2010-ais, bet nepatekęs į rinktinę pernai.

Jis, pasak K. Kemzūros, „šį sezoną maloniai stebina“. Abiejose komandose yra daugiau žaidėjų, jau besimatavusių žalią rinktinės aprangą ir galbūt ją dar užsivilksiančių ateityje, teigia dienraštis „Lietuvos rytas“.

K. Kemzūra dar prieš rungtynes spėjo, kad mačo svarstykles gali nusverti sunkiųjų puolėjų Pauliaus Jankūno ir Lawrence’o Robertso mikrodvikova.

„Kai L. Robertsas anksti prisirinko pražangų, Mindaugui Katelynui buvo sunku sustabdyti P. Jankūną“, – pokalbyje su „Lietuvos rytu“ analizavo K. Kemzūra. – Paulius sužaidė kaip tikras komandos kapitonas. Jis ne tik pats pelnė taškų, bet ir atkovojo porą labai svarbių kamuolių”.

„Žalgirio” gretose yra keturi žaidėjai, praėjusį rugsėjį kovoję Lietuvos rinktinės gretose Europos čempionate: P. Jankūnas, Mantas Kalnietis, Robertas Javtokas ir Tomas Delininkaitis.

„Tai nebuvo geriausios Manto rungtynės“, – vertino K. Kemzūra. – Jis tikrai gali sužaisti solidžiau. Kai Mantas žaidžia geras rungtynes, „Žalgiris” rungtyniauja visai kitu lygiu. Džiugu, kad „Žalgirio” lietuviai atsigauna. Nors sezono pradžioje situacija nebuvo lengva, jie nepalūžo ir dabar atgauna psichologinę pusiausvyrą”.

Europos čempionate Lietuvos rinktinės atradimu tapęs J. Valančiūnas neparodė to, kuo jau įprato džiuginti aistruolius.

„Jonui dabar – nelengvas laikotarpis, – „Lietuvos rytui“ pažymėjo K. Kemzūra. – Jis sulaukia labai daug dėmesio, bet aikštėje ne viskas sekasi taip, kaip norėtųsi“.

„Lietuvos ryto” puolėjai M. Katelynas ir Artūras Jomantas yra buvę rinktinės trenerių akiratyje, kaip ir žalgiriečiai Tadas Klimavičius ir Mindaugas Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją