Sostinės klubas nutarė atsisveikinti su vilčių nepateisinusiu vyriausiuoju treneriu Donaldu Kairiu, su kuriuo prieš sezoną buvo sudaryta net trejų metų sutartis.

Komandos pagrindinio stratego kėdę perims Giedrius Žibėnas.

„Pirmiausia norėtumėme atsiprašyti už pastaruoju metu demonstruojamus komandos rezultatus, kurie netenkina nei klubo, nei Vilniaus krepšinio bendruomenės. Todėl po šių rungtynių kitokio sprendimo negalėjo būti. Tikėjome Donaldu ir jo darbu Vilniuje, tačiau žvelgiant į rezultatus – pokyčiai neišvengiami. Linkime jam sėkmės kitose karjeros stotelėse“, – sako „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis.

Įdomu, kad po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje D. Kairys tikino neketinantis atsistatydinti.

„Ne, man visiškai nekyla toks noras. Aš esu treneris, kovotojas, myliu ir gerbiu komandą bei noriu jai padėti kuo tik sugebu. Trauktis nesiruošiu, bet suprantu, kad susitikimas su klubo vadovais ir pokalbis bus. Ir jeigu toks sprendimas bus, tai jis bus jų“, – teigė strategas.

Galingai sezoną pradėjęs, bet vėliau visiškai subyrėjęs 43-ejų metų specialisto iš Šilutės vadovautas „Rytas“ iš FIBA Čempionų lygos buvo eliminuotas jau pirmame etape, nelauktai nepateko į KMT Finalo ketvertą, o LKL čempionate dalinasi viso labo 3-4 vietą.

Prieš persikeldamas į Vilnių D. Kairys sėkmingai darbavosi VTB lygos klubuose Talino „Kalev“ ir Saratovo „Avtodor“ bei talkino Kęstučiui Kemzūrai diriguojant Eurolygos komandai Pirėjo „Olympiakos“.

Tai – jau antrasis Lietuvos krepšinio treneris, per šią savaitę netekęs darbo. Prieš porą dienų su savo postu ir derinių lenta buvo priverstas atsisveikinti Rimas Kurtinaitis, kurį atleido Maskvos srities „Chimki“.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)