Antrajame serijos mače dominavęs ir geriausias sezono rungtynes žaidęs J. McLeanas antradienį buvo sustabdytas. 30-metis 203 cm ūgio amerikietis pelnė 6 taškus ir vėl negalėjo sulaikyti ketvirtfinalyje siautėjančio Brandono Davieso. Kaune sutrikę buvo ir visi kiti „Olympiakos“ aukštaūgiai, o nė vienas iš jų 6 surinktų taškų ribos neperžengė.

Vis dėlto J. McLeanas nemano, kad laimėti Kaune graikams yra neįmanoma užduotis. Savo klubo šansais tikintis aukštaūgis netgi pareiškė, kad „Žalgirio“ namų aikštelės pranašumas nėra svarbus faktorius, nes „Olympiakos“ užsigrūdina išvykos kovoms žaisdami su Atėnų „Panathinaikos“.

„Atmosfera Kaune gera, bet tai nieko ypatingo. Žaisti „Panathinaikos“ arenoje yra tūkstantį kartų sunkiau. Tai paruošia mums ir tokioms rungtynėms. Dabar turime nekreipti dėmesio į sirgalius bei išlikti susikoncentravę kaip komanda“, – kalbėjo J. McLeanas.

Vienas „Olympiakos“ lyderių bendraudamas su Krepšinis.lt taip pat pasidalino mintimis apie prasto žaidimo antradienį priežastis, traumas, dominuojantį B. Daviesą, graikų nusiteikimą ir šansus sugrąžinti ketvirtfinalio seriją į Pirėjų.

– Jamelai, kokios yra tokio pralaimėjimo priežastys?

– Šįkart „Žalgiris“ žaidė itin gerai, mes atsilikome nuo jo visu žingsniu. Negalime žaisti taip, negalima nuo „Žalgirio“ atsilikti visu žingsniu. Bet dabar tai jau yra baigta, tai tik dar vienos pralaimėtos rungtynės, kaip ir pirmasis šios serijos mačas. Turime atsitiesti ir ketvirtadienį pamėginti sugrąžinti seriją į Graikiją.

– Itin nerezultatyviai žaidė „Olympiakos“ priekinė linija.

– Taip kartais nutinka. Kiekvienos rungtynės yra skirtingos. Vieną dieną priekinė linija gali pririnkti daug taškų, o kitą dieną ne. Turime likti ištikimi savo sistemai, užtikrinti kamuolio judėjimą ir ketvirtadienį laimėti.

– Ar po trijų kėlinių, kai atsilikinėjote 19 taškų, dar turėjote vilties išsigelbėti? Galbūt jau tuomet pradėjote galvoti apie ketvirtadienį?

– Vienu metu buvome sumažinę atsilikimą iki 7 taškų, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje įsibėgėjo B. Daviesas. Jis pataikė daug svarbių metimų, o mes praradome kontrolę. Vis dėlto mes negalime parodyti silpnumo ir pasiduoti. Turime rungtynes ketvirtadienį ir jos bus visiškai kitokios. Turime kautis ir parodyti, kad net ir atsilikdami 1-2 mes nepasiduosime.

Atmosfera Kaune gera, bet tai nieko ypatingo. Žaisti „Panathinaikos“ arenoje yra tūkstantį kartų sunkiau. Tai paruošia mums ir tokioms rungtynėms. Dabar turime nekreipti dėmesio į sirgalius bei išlikti susikoncentravę kaip komanda.
Jamelas McLeanas

– Kodėl šįkart nematėme tokio pačio Jamelo McLeano, kurį matėme dominuojant antrajame serijos mače?

– Toks jau tas krepšinis. Vienose rungtynėse sužaidi geriau, o kitose blogiau. Svarbiausia, kad išliktume kartu. Jei taškų nesurenku aš, tai turi padaryti kažkas kitas. Turime išeiti į aikštelę kaip komanda ir tikėti, kad galime išlyginti serijos rezultatą, sugrįžti į Graikiją bei žengti į finalo ketvertą.

– B. Daviesas šioje serijoje tapo dominuojančiu žaidėju. Kas jam leidžia žaisti taip gerai?

– Jis labai daug juda be kamuolio ir priverčia mus dažnai keistis gynyboje. Mes jį pametame ir jis lieka laisvas. Turime kažką su tuo daryti. Sunku pakeisti traumuotą Nikola Milutinovą, kuris yra pagrindinis mūsų baudos aikštelės sargas, bet ketvirtadienį mes kažką sugalvosime.

– Jūsų komandą kamuoja traumos. Kaip ši problema keičia ketvirtfinalio seriją?

– Reikia, kad į rikiuotę sugrįžę žaidėjai įgautų ritmą. Tai daryti viduryje atkrintamųjų varžybų yra tikrai sudėtinga. Traumos kamuoja mus visus metus, tačiau mes mokėjome laimėti nepaisant jų. Dėl traumų pralaimėjome tik vienerias iš daugelio rungtynių. Negalime to naudoti kaip pasiteisinimo.

Nežinau, ar serijos rezultatas būtų kitoks, jei visi „Olympiakos“ žaidėjai būtų sveiki. Manau, kad šiose rungtynėse N. Milutinovas įgavo ritmą ir galės suteikti mums daugiau pagalbos ketvirtadienį.

– Ką jūsų komandai reikia padaryti prieš ketvirtadienio rungtynes?

– Turime išlikti ramūs. Negalime pradėti nervintis ir panikuoti. Žiūrėdami rungtynių įrašus analizuosime savo klaidas, o svarbiausia – tiesiog likti ramiems ir ketvirtadienį atvykti į areną su kitokiu mąstymu, žaisti agresyviai ir pamėginti laimėti.

– Kaip sunku yra žaisti „Žalgirio“ sirgalių sukuriamoje atmosferoje?

– Atmosfera Kaune gera, bet tai nieko ypatingo. Žaisti „Panathinaikos“ arenoje (OAKA, – Krepšinis.lt) yra tūkstantį kartų sunkiau. Tai paruošia mums ir tokioms rungtynėms. Dabar turime nekreipti dėmesio į sirgalius bei išlikti susikoncentravę kaip komanda.

– Kaip vertinate savo šansus kitame mače?

– Kiekvienose rungtynėse mes turime gerus šansus. Negalime ateiti į rungtynes galvodami kitaip. Mūsų komanda yra labai patyrusi ir jau turinti panašios patirties – praėjusį sezoną žengė į finalo ketvertą, nors prieš Stambulo „Anadolu Efes“ atsiliko 1-2.

Žinome, kaip susitvarkyti su šia situacija. Turime pasiruošti kovoti ketvirtadienį ir kabintis už paskutiniojo savo šanso. Jei laimėsime, laimėsime. Jei pralaimėsime, tai bent jau nutiks mums kietai kovojant iki galo. Dabar nėra reikalo panikuoti, laiko pasiruošti kitoms rungtynėms yra pakankamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)