Kovoje taškas į tašką lemiamame kėlinyje „Lietkabelis“ pataikė du tritaškius paeiliui ir likus 4 min. atitrūko 79:72.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas prašė minutės pertraukėlės, po jos Gytis Radzevičius pataikė tritaškį (75:79). „Lietkabelis“ keliose atakose iš eilės rėmėsi tolimais metimais, tačiau visi jie skriejo pro šalį. Tuo metu „Rytas“ likus minutei sumažino deficitą iki minimumo (78:79).

Gabrielius Maldūnas prametė iš patogios situacijos, „Rytas“ turėjo progą persverti rezultatą, tačiau Vaidas Kariniauskas prametė dvitaškį, o „Lietkabelio“ persvarą didino Dovydas Giedraitis (78:81).

Lemiamoje „Ryto“ atakoje Mindaugas Girdžiūnas užsidirbo pražangą puolime, tačiau likus 3 sek. kamuolį pametė Gediminas Orelikas, varžovo klaidą išnaudojo Arnas Butkevičius, suteikdamas nedideles viltis „Ryto“ sirgaliams.

Likus sekundei iki kėlinio pabaigos V. Lipkevičius stojo prie baudų metimo linijos, pataikė pirmą baudą, antrą prametė, o kamuolį atkovojęs G. Orelikas po akimirkos jau šventė pergalę – 82:80.

Atsiprašau, bet keistas klausimas.
Giedrius Žibėnas

„Privalau pasveikinti „Lietkabelį“, tikrai kovingai žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Labai apylygės rungtynės. Iš mūsų pusės, labai nuviliantis pralaimėjimas, sunku emociškai, bet turime judėti toliau, sekmadienį kova dėl trečios vietos. Šioje kovoje viską lėmė smulkios detalės, vienas atkovotas kamuolys, viena klaida, ar tritaškis nuo lentos“, – po dvikovos nusivylęs kalbėjo Giedrius Žibėnas.

– „Rytas“ galingai startavo rungtynių pradžioje, kodėl nepavyko išlaikyti tos iniciatyvos?, –spaudos konferencijoje buvo paklaustas G. Žibėnas.

– Nuo suolo kilę žaidėjai neįnešė energijos, nežaidė taip, kaip turėjo žaisti. Dvikovą pradėjome su gera energija, norėjosi jos pridėti ir nuo suolo, tačiau tai nepavyko.

Turiu pabrėžti, kad nei vienam žaidėjui neturiu priekaištų. Energija, agresija, kova buvo, drąsiai sakau, neturiu priekaištų nei vienam žaidėjui.

– Kiek pokyčių įnešė pakeitimai prieš pat rungtynes ir Speedy Smitho netektis?

– O „Lietkabeliui“ Dž. Gagičiaus netektis? Aišku, sumaišė tas kortas. Mes dar rytinėje treniruotėje turėjome S. Smithą. Tik po treniruotės sužinojome apie Dž. Gagičių, paskui po pietų pasiekė žinia apie S. Smitho COVID-19 atvejį. Tokie dalykai nepadeda, bet turime adaptuotis kuo įmanoma greičiau ir dirbti savo darbą.

Tikrai negalime verkšlenti, jog kažkurio žaidėjo neturime, niekada to nedarėme ir nedarysime. Čia nėra priežastis.

– Didžiąją laiko dalį taikėte susikeitimo gynyba, kiek likote patenkintas ja?

– Visada gali būti geriau. Nelabai buvau patenkintas vienas prieš vieną gynyba. Ypač nuo perimetro, kur ‘Lietkabelis“ rado variantų, provokavo pražangas ir apžaidė mūsų krepšininkus.

Visą laiką mes, treneriai, liksime nepatenkinti, bet varžovų sudėtis vertė rinktis tokius sprendimus. Visos rungtynės buvo tokios labiau atviro krepšinio.

– Apie tą lemiamą ataką, kuomet likus 12 sek. Mindaugas Girdžiūnas gavo pražangą puolime. Koks buvo planas toje atakoje?

– Mes iš Mindaugo norime, kad jis mestų išlindęs iš užtvaros. Tik tiek galiu atsakyti. Esmė buvo tritaškis ir jis metimą turėjo atlikti greičiau.

Nereikėjo papildomo driblingo, bet čia reikia žaidėjo klausti, gal nesimatė krepšio, gal analizuojant tą momentą aš kitaip įvertinsiu šią situaciją. Mes norėjome greitesnio metimo be papildomo driblingo.

– Kova dėl trečios vietos, ar pakaks komandai motyvacijos „mažajame“ finale?

– Nėra plano B, kaip gali stigti motyvacijos? Esame profesionalai ir turime tą įrodyti.

Žinote, jei verkšlensime ant peties, niekas mūsų nesupras. Turime eiti ir kovoti. Atsiprašau, bet keistas klausimas.

– Ką prognozuojate finale?

– Kovą. „Lietkabelis“ tikrai gera komanda, jie pasiruošę kautis. Tą įrodė kovoje su mumis. Tikiuosi įdomių rungtynių, to ir palinkėsiu žiūrovams.

Rungtynių apžvalga:

Abi komandos turėjo nuostolių: pusfinalio dieną Džordže Gagičius sulaukė teigiamo koronaviruso rezultato. Tai reiškia, kad serbas buvo izoliuotas nuo komandos ir lemiamas kovas stebės per televizorių.

„Ryto“ ekipai tiek šeštadienį, tiek sekmadienį nepadės Speedy Smithas, kuriam taip pat buvo diagnozuotas COVID-19.

Pirmame pusfinalyje triumfavo favoritais laikyti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikę „Šiaulių“ komandą.

Vasario 20-ąją (sekmadienį) pirmieji ant parketo žengs pusfinalių pralaimėtojai. Susitikimas dėl trečiosios vietos prasidės 15.45 val.

Galiausiai turnyrą vainikuos didysis finalas. Dviejų stipriausių Citadele KMT komandų akistata – 19.15 val.

Tarp mažojo ir didžiojo finalų žiūrovai galės mėgautis „Betsafe“ snaiperio konkursu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)