Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ (15-14) krepšininkai stojo į akistatą su vienvaldžiais Eurolygos lyderiais Pirėjo „Olympiakos“ (21-8) vyrais ir nusileido jiems tik paskutinėmis akimirkomis – 72:74 (17:15, 17:25, 15:21, 23:13).

T. Dimša buvo vienas tų, kurio taiklūs metimai leido „Žalgiriui“ kovoti dėl pergalės – rezultatyviau už 17 taškų pelniusį gynėją žaidė tik latvis Rolandas Šmitas (18).

Visgi viltis palaidojo Saša Vezenkovas, kurio sustabdyti nepavyko tam pačiam T. Dimšai.

Kalbant atvirai, aš nesu įžaidėjas, man nelengva.
Tomas Dimša

Bulgaras pelnė 25 taškus (9/9 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 1/1 bauda), nusiėmė 8 atšokusius kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus.

– Tomai, skaudus pralaimėjimas, kokios mintys dabar sukasi jūsų galvoje? – rūbinėje po rungtynių buvo paklaustas T. Dimša.

– Neįsivaizduoju. Žaidėme prieš lygos favoritus. Atrodo, geriau būtume pralaimėję didesniu skirtumu, žinotumėme, kad nebuvome verti pergalės, o dabar pralaimėjome per paskutinę ataką. Labai gaila.

Kovojome rimtai, aišku, kokybė tikrai nedžiugino. Tačiau jei mes galime kautis prieš tokią komandą kaip „Olympiakos“, galime kovoti su visais varžovais.

– Užsiminėte apie žaidimo kokybę, dėl ko labiausiai apmaudu?

– Kiekvienas padarėme klaidų. Ne išimtis ir aš. Iš esmės turėjome branginti kamuolį, to nepadarėme. Daug kalbėjome apie tai, bet vis vien pradėjome mačą kažkokiomis vaikiškomis klaidomis. Šiandien suklydome net 20 kartų prieš geriausią komandą Eurolygoje.

Čia tiesiog nėra ką daugiau kalbėti.

– Kuriose situacijose dažniausiai klydo komanda?

– Visi kažkur paskubėdavome, neatlikdavome iki galo derinių, neatsidengėme ten, kur turėjome atsidengti. Kažkur mus užblokuodavo, kitur patys per lengvai bandydavome pasiimti kamuolį.

Kalbant atvirai, aš nesu įžaidėjas, man nelengva, ypač kai Thomas Walkupas mane dengia, bet vis vien turėjau branginti kamuolį. Kiekvienas padarėme kažką tokio, ko tokiose rungtynėse tiesiog turėjome vengti.

– Lemiamame kėlinyje žaidėte be keitimo, net kelis kartus pritrūkote oro. Kaip fiziškai sekėsi atlaikyti tokį krūvį?

– Visko buvo. Aš niekada nežaidžiau daugiau nei 25 minutes, tad čia vienos tokios rungtynės. Tikrai taip, vienu metu tikrai buvo sunku, bet buvo minutės pertraukėlių, pailsėjau.

– Paskutinėje atakoje dengiant jums S. Vezenkovas pelnė taškus. Kaip pats vertinate savo gynybą?

– Dabar atrodo, kad galėjau geriau, bet ne tame esmė. Jis prieš tai jau 23 taškus buvo pelnęs. Tad užsikūręs įmes ir sunkius metimus. O šansų mes jam suteikėme.

– Kokie buvo esminiai akcentai prieš rungtynes ir ko nepavyko padaryti?

– Pirmoje pusėje prieš Shaquielle'ą Mckissicą nieko nepavyko padaryti. Turėjome laikytis atstumo, jo nesilaikėme. Tai daryti pradėjome tik antroje rungtynių pusėje.

Pirmoje pusėje tiesiog niekas neveikė. Antroje pusėje susitvarkėme. Žinojome, kaip S. Vezenkovas susirenka taškus. Atrodo, jis visada atsiduria laisvas, visada kažkur pralenda ir susikuria sau metimą. Tiesiog nesugebėjome sustabdyti jo.

– Rungtynėse kelis kartus abejojote teisėjų švilpukais. Ar jautėsi pagarbos trūkumas žaidžiant su lygos lyderiais?

– Ne man tai komentuoti. Iš savo pusės man atrodo, kad gavau vieną įdomesnę pražangą puolime. Dėl kitų komandos narių negaliu komentuoti, nebuvau jų situacijose.

– Minėjote, kad žaidimo kokybė netenkina, bet žaidėte su Eurolygos favoritais taškas į tašką. Kaip vertinate likusią penkerių rungtynių atkarpą Eurolygoje?

– Galime nemeluoti, turbūt kiekvienas iš mūsų pasižiūrime į turnyro lentelę, bet per daug į tai dėmesio nekreipiame, tiesiog einame į rungtynes.

Šiandien buvo viena dvikova, ruošiamės kitai sekmadienį LKL. Negali galvoti ir žiūrėti trimis žingsniais į priekį. Ateis rungtynės – ruošimės. Nežiūrime taip toli.

Rungtynių apžvalga:

Abiejose ekipose trūko įžaidėjų: „Žalgiriui“ negalėjo padėti Isaiah Tayloras, „Olympiakos“ vertėsi be Kosto Slouko.

Artimiausias rungtynes Eurolygoje Kauno klubas žais kovo 24-ą Stambule prieš „Fenerbahče“.

Apskritai žalgiriečiams reguliariajame sezone dar liko penki varžovai: be jau minėto „Fenerbahče“, namuose teks kautis su „Monaco“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“, o išvykoje – su Miuncheno „Bayern“. Būtent po paskutinio turo ir „Žalgirio“ viešnagės Vokietijoje balandžio 14 dieną paaiškės galutinė komandų rikiuotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)