„Pirmą pasirinkčiau Oscarą Schmidtą, o antrą – Arvydą Sabonį. Žiūrėjau kelias jo žaidimo vaizdajuostes – jis neįtikėtinas žaidėjas“, – 51-erių metų lietuvio pasiekimais žavėjosi geriausias visų laikų kinų krepšininkas.

Y. Mingas praėjusį savaitgalį iškilmingoje ceremonijoje Springfilde buvo įtrauktas į krepšinio Šlovės muziejų. 36-erių metų centras NBA rungtyniavo 8 sezonus, kurių metu pelnydavo 19 taškų ir po krepšiais sugriebdavo 9,2 kamuolio.

Lygiai taip pat prieš ketverius metus buvo pagerbtas ir A. Sabonis, kuris į NBA persikėlė būdamas jau 30-ies metų, bet vis tiek buvo sunkiai sustabdomas.

Kalbant apie olimpinius pasiekimus, lietuvis – kur kas pranašesnis už Kinijos krepšinio veidą. A. Sabonis savo kraityje turi 1988 metais Seule su SSRS komanda iškovotą aukso medalį bei dvi bronzas, kurias, jau vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius, laimėjo 1992-aisiais Barselonoje ir 1996-aisiais Atlantoje.

Tuo metu Y. Mingas su Kinijos ekipa 2000-aisiais Sidnėjuje liko dešimtas, o 2004-aisiais Atėnuose ir 2008-aisis Pekine – aštuntas.

Krepšinio aikštėje tarpusavyje abi krepšinio legendos buvo susitikusios 2002-2003 metų sezone – Sabui jis buvo paskutinis NBA, o Y. Mingui pirmasis. Per keturis mačus A. Sabonis savo jaunąjį varžovą pranoko ir pagal rezultatyvumą (8,7 prieš 8,5), ir pagal atkovotus kamuolius (7,25 prieš 6,75).

Verta pažymėti, kad diskusija, kuris užsienietis centras buvo geresnis, užvirė ir praėjusį savaitgalį. Savo nuomonę šiuo klausimu išreiškė ir garsus oficialios lygos svetainės ir NBA TV žurnalistas Scottas Howardas-Cooperis,

„Kas geresnis NBA? Yao. O jei imant visą jų karjerą – Sabas. Man patinka Yao, neturiu nieko prieš jį. Bet Sabonis, prieš susižeisdamas, buvo išskirtinis talentas“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)