Tuo stebinantys varžybų ypatumai nesibaigė: komandoms apšilinėjant, varžybų sekretoriatas ir kiti devyni asmenys, sėdintys prie jo, draugiškai užsirūkė krėsdami pelenus tiesiai ant salės parketo. Rūkaliai užgesino cigaretes tik sulaukę pasipiktinimo iš Lietuvos komandos atstovų.

Pasak pranešimo, rungtynės prasidėjo Australijos rinktinės spurtu 18:4, bet tai buvo viskas, ką per šias rungtynes pademonstravo australai. Lietuviai be atsako įmetė 10 taškų iš eilės, todėl iki antro kėlinio pabaigos ne tik pasivijo, bet ir pralenkė Australijos komandą.

Antrojoje mačo pusėje Lietuvos rinktinė jau triuškino savo varžovus, kai Lietuvos komandos treneris Ričardas Kudarauskas sulaukė netikėto pasiūlymo iš varžybų bei turnė organizatorių - kadangi Lietuvos rinktinė prieš tai jau dukart nugalėjo Australus ir sykį jiems pralaimėjo, pasiūlyta pralaimėti Australijos komandai, kad žiūrovams ir varžybų organizatoriams būtų įdomiau stebėti kitas rungtynes.

Šis keistas pasiūlymas sulaukė priešingo atsako ir Lietuvos komanda pradėjo triuškinti varžovus daugiau nei 30 taškų persvarą. Tik rungtynių pabaigoje, atsipalaidavus Lietuvos komandai ir gerokai pasistengus varžybų teisėjams, Australijos klubų rinktinė sumažino rezultatą iki pakankamai padoraus 107:90 Lietuvos komandos naudai.

Lietuvių gretose rezultatyviausiai žaidė Paulius Parachomikas ir Mantas Mockevičius, pelnę po 23 ir Julius Žurna, įmetęs 22 taškus. P. Parachomikas rungtynių pertraukos metu jau antrą kartą laimėjo dėjimų į krepšį konkursą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)