Pirmame mačo kėlinyje žaidimas vyko lygiai ir tik antrame ketvirtyje Rusijos klubas spurtavo 10:0 ir susikrovė 16-os taškų pranašumą (18:34). Tačiau „Kibirkšties-VIČI“ komanda, kuriai vadovauja Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Algirdas Paulauskas, nenuleido rankų ir trečiame kėlinyje perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas.

Vilniaus komanda suaktyvino gynybą ir po trijų kėlinių komandas jau skyrė tik 9 taškai (39:48). Ketvirto kėlinio viduryje vilnietės sumažino atsilikimą iki 5 taškų (48:53), tačiau perlaužti rungtynių eigos „Kibirkšties-VIČI“ merginoms nepavyko ir pergalę šventė „Jenisej“ komanda – 68:60.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda laimėjo kovą po krepšiais (36-35), tačiau prasčiau atakavo nuo trijų taškų linijos (2/9 – 4/8).

Rezultatyviausiai Lietuvos klube žaidė Chastity Reed. Puolėja iš Jungtinių Amerikos Valstijų pelnė 17 taškų (7/18 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Eglė Šniokaitė (4/8 dvitaškiai, 4 atk. kam., 3 rez. perdav.), Ny Hammonds (3/10 dvitaškiai, 6 rez. perdav., 5 atk. kam., 5 išprov. pražang.) ir Daugilė Šarauskaitė (5/9 dvitaškiai, 9 atk. kam., 2 blk.) pelnė po 11 taškų, Vita Gorobec – 4 (4 atk. kam.), Vitalija Kaminskytė, Akvilė Vitunskaitė ir Justina Kraujūnaitė (4 rez. perdav., 3 atk. kam.) po 2, o Vita Žilinskaitė taškų nepelnė (18 min., 7 atk. kam.).

„Jenisej“ komandoje Carissa Crutchfield pelnė 10 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, Aleksandra Tarasova įmetė 9 taškus ir atkovojo 7 kamuolius, o Irina Romanova įmetė 8 taškus.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda, toliau tęsdama pasiruošimą sezonui, šią savaitę pradės draugišką tarptautinį krepšinio turnyrą Druskininkuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)