„Kibirkštis-VIČI“ pirmą kartą klubo istorijoje nežais LKF taurės finale.

Pirmoje rungtynių pusėje nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnės persvaros. Mačo eiga buvo tarsi sūpuoklės, pirmaudavo tai viena, tai kita komanda. Trečio kėlinio pabaigoje „Kibirkšties-VIČI“ merginos pavyko išsiveržti į priekį ir viskas sprendėsi paskutiniame kėlinyje. Tačiau klaidos puolime neleido Vilniaus ekipai perlaužti rungtynių eigos ir panaikinti per pirmą mačą sukaupto deficito.

Ir vėl „Kibirkšties-VIČI“ komandai koją pakišo tolimi metimai. Sostinės krepšininkės pataikė vos 1 tritaškį iš 5. Vilnietės taip pat dažniau klydo (21 prieš 14).

Rezultatyviausiai „Kibirkšties-VIČI“ komandoje žaidė Ny Hammonds. Gynėja per 38 minutes pelnė 18 taškų (6/8 dvitaškiai, 6/8 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tačiau 7 kartus suklydo.

Ieva Šimkutė įmetė 16 taškų (7/11 dvitaškiai, 7 atk. kam., 4 klaid.), Vita Gorobec – 11 (5 atk. kam.), Eglė Šniokaitė (3 rez. perdav., 4 klaid.), Vitalija Kaminskytė ir Daugilė Šarauskaitė (7 atk. kam.) po 7, Akvilė Vitunskaitė – 3, o Indrė Dudėnaitė taškų nepelnė.

„Sirenų“ komandoje Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė įmetė 19 taškų, Gintarė Jasiunskaitė – 15 (3/7 tritaškiai), o Kornelija Balčiūnaitė – 11 (9 atk. kam.).

„Sirenos“ LKF taurės pusfinalyje žais su Marijampolės „Sūduvos“ komanda, o „Kibirkšties-VIČI“ komanda kitas rungtynes žais sausio 27-ą dieną keliaus į Uteną, kur Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynėse kausis su „Utena“ komanda.

„Fortūna“ žais pusfinalyje

Klaipėdietės penktadienį Kaune po nervų karo 4 taškų skirtumu – 54:58 (15:19, 11:13, 15:11, 13:15) – nusileido Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipai, tačiau kelialapį į LKF taurės pusfinalį lėmė tai, kad sausio 13 dieną Klaipėdoje „Fortūna“ varžoves nugalėjo didesniu – 6 taškų skirtumu – 62:56.

Kaune virė įtemptas mūšis, tačiau daugkartinės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) prizininkės ir praėjusių metų LKF taurės turnyro antros vietos laimėtojos klaipėdietės atsilaikė ir po rungtynių triumfavo.

Kaune „Fortūnos“ gretose išsiskyrė Lina Aglinskaitė, surinkusi 15 taškų, Kristė Druskytė pridėjo 12 (11 atk. kam., 5 iš jų – puolime), Marina Solopova – 10 tšk. (8 rez. perd.).

Kauno komandai Neringa Skadaitė pelnė 14 taškų, Monika Petrauskaitė – 13 tšk.

„Vyko tikras nervų karas, žaidėjos jaudinosi, galbūt dėl to abi ekipos klydo elementariose situacijose. „Fortūnos“ žaidėjos kovojo išties gražiai, visos labai stengėsi. Noriu jas pagirti už kovą ir atsidavimą. Nors ir Kaune pralaimėjome, tačiau mus galutinis rezultatas tenkina, džiaugiamės. Merginos – šaunuolės, kovėsi išties vieningai ir darniai lyg vienas kumštis. Galbūt iš jaudulio nesisekė taikliai mesti baudų: iš 13 baudos metimų buvo pataikyti tik 6. Bet tai jau nebesvarbu, mes šiandien iškovojome kelialapį į LKF aturės turnyro pusfinalį ir tai yra gerai“, – sakė „Fortūnos“ vyriausioji trenerė Ramunė Kumpienė.

LKF taurės turnyro pusfinalyje klaipėdietės susitiks su kol kas LMKL čempionate nė karto nesuklupusia „Utenos“ ekipa. Planuojama, kad pirmosios pusfinalio rungtynės vyks sausio 30 dieną Klaipėdoje, o atsakomoji dvikova – vasario 14 dieną Utenoje.

Į vyrų Didžiosios taurės turnyrą nepatenka Prienų krepšininkai

Į nauju formatu vykstančios vyrų Didžiosios taurės turnyrą nepatenka Prienų krepšininkai. Dėl DNB LKF Didžiosios taurės ir piniginių prizų turi kovoti 8 stipriausios Lietuvos krepšinio komandos, atrinktos pagal Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dviejų ratų rezultatus. Prienų ekipa po dviejų ratų užėmė 9-ą vietą.

LKF taurės finalo aštuonetas vyks vasario 20—22 dienomis Kauno „Žalgirio” arenoje. Drauge su vyrų ir moterų rungtynėmis ten vyks ir Lietuvos moksleivių lygos (MKL) „Visų žvaigždžių“ šventė.

Bilietus galima įsigyti krepsiniobilietai.lt. Bilietas galioja į visas tos dienos rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)