Rungtynių pradžia daug geriau susiklostė viešnioms iš Baltarusijos. Jau per pirmas 10 minučių jos perėmė iniciatyvą, susikrovė dviženklę persvarą ir po pirmo ketvirčio pirmavo 12 taškų skirtumu (26:14).

Antro kėlinio pradžioje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginoms sunkiai sekėsi rasti kelių link varžovių krepšinio ir „Minsk 2006“ komanda buvo įgijusi 20 taškų persvarą. Tačiau paskutinėmis minutėmis Vilniaus klubas laimėjo atkarpą 8:0 ir po dviejų kėlinių baltarusės pirmavo 10 taškų skirtumu (48:38).

Trečiame kėlinyje žaidimas išsilygino, tačiau „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandai nepavyko perlaužti žaidimo eigos. Tik sėkmingiau sužaista paskutinė atkarpa leido sumažinti atsilikimą iki vienženklio (59:50).

Paskutiniame rungtynių kėlinyje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda atgijo ir pradėjo žaisti savo žaidimą. Vidurio puolėja Kristina Alminaitė karaliavo po abiem krepšiais ir skirtumas tirpo. Likus kiek mažiau nei minutei po Sakellie Daniels dvitaškio rezultatas tapo lygus, o baltarusės savo atakos rezultatyviai nesugebėjo baigti. Tačiau paskutinė vilniečių ataka buvo netiksli, Kristinos Vengrytės metimas tikslo nepasiekė ir komandos išsiskyrė taikiai (66:66).

Rezultatyviausiai „Kibirkštis-VIČI-IKI“ žaidė Celeste Trahan-Davis. Puolėja pelnė 13 taškų. K. Alminaitė įmetė 12 taškų, Greta Šniokaitė ir S. Daniels po - 10, Mantė Kvederavičiūtė – 7, K. Vengrytė ir Lina Pikčiutė po - 4, o Vitalija Vaščiūnaitė ir Rima Valentienė po - 3. Vidurio puolėja Ieva Prėskienytė aikštėje nepasirodė trenerių sprendimu.

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandoje dėl traumų vis dar negali rungtyniauti Eglė Šniokaitė, Indrė Dudėnaitė ir Sigita Galdikaitė, o Vita Kuktienė nežaidė dėl ligos.

Kitas draugiškas rungtynes „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda žais spalio 6 dieną. Lietuvių varžovėmis Anykščiuose bus Rusijos klubas - Vologdos „Čevakata“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją