Mače su TTT ekipa dėl ligos nežaidė puolėjos Kristina Vengrytė ir Vita Kuktienė, o gynėja Vitalija Vaščiūnaitė gydosi kojos traumą.

Rungtynėse su Latvijos ekipa nei vienai komandai pirmoje rungtynių dalyje nepavyko susikrauti ryškesnės persvaros. Po dvidešimties minučių kovos „Kibirkšties-VIČI-IKI“ deficitas buvo 2 taškai. Trečiame rungtynių kėlinyje pasipylė tolimi viešnių tritaškiai metimai ir paskutiniame ketvirtyje sužaidus kelias minutes TTT pirmavo jau dešimties taškų skirtumu (60:70). Tačiau per anksti lengva rungtynių pabaiga patikėjusios latvės buvo skaudžiai nubaustos. „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginos spurtavo 12:0 ir ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą (72:70). TTT bandė gelbėtis tolimais metais, tačiau gudriau pabaigą sužaidusios vilnietės šventė sunkią pergalę.

„Pirmus tris kėlinius vėl nežaidėme taip gerai, kaip galėtume, - po mačo teigė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. Džiugu, kad ketvirtame kėlinyje merginos susiėmė ir perlaužė rungtynių eiga. Ketvirto kėlinio antra pusė ir turėtų būti tokia, kokią aš noriu matyti. Žinoma, šįkart mums trūko sergančių žaidėjų, tačiau tai buvo puikus jėgų patikrinimas“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Mantė Kvedaravičiūtė. Krepšininkė per 33 minutes pelnė 23 taškus (6/10 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 8/9 baudos) atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 7 pražangas.

Rima Valentienė įmetė 21 tašką (5/9 tritaškiai, 5 atk. kam., 4 rez. per.), Greta Šniokaitė (4/10 dvitaškiai) ir Kristina Alminaitė (4/6 dvitaškiai, 2/2 baudos) – 10, Lina Pikčiutė – 8 (3/10 dvitaškiai, 11 atk. kam., 4 rez. per., 4 blk.), Indrė Dudėnaitė – 7, Ieva Prėskienytė – 2 (7 atk. kam.), o Eglė Šniokaitė taškų nepelnė.

TTT komandoje Ieva Krastina surinko 24 taškus, Dita Rozenberga pridėjo 16, o Ance Aizsila ir Kitija Laksa po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)