„Šįkart nežaidėme savo žaidimo, aišku, kažkiek jaučiasi nuovargis, tačiau čia nėra pasiteisinimas, – po mačo teigė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos gynėja Greta Šniokaitė. – Tikrai galime su jomis kautis, tą jau buvome įrodžiusios Druskininkuose. Ir dabar nenuleidome rankų, kovėmės iki pabaigos, tačiau kažko pritrūko. Nežinau ar „Energijos“ žaidimas labai skyrėsi nuo pirmojo mačo. Jos pasipildė viena legioniere, gal tai joms kažkiek padėjo. Abi komandos juda į priekį, šįkart mums nepasisekė“.

Mačą tolimais metimais pradėjo Greta Šniokaitė ir Vita Kuktienė (6:6). Kėlinio viduryje iniciatyvos ėmėsi Sofija Aleksandravicius, kuris pelnė keturis taškus iš eilės (14:14). Ketvirčio pabaigoje rusės išsiveržė į priekį (17:18), tačiau su sirena įmetusi Eglė Šniokaitė vėl į priekį išvedė lietuves (19:18).

Antrojo kėlinio pradžioje komandos apsikeitė taikliomis atakomis (23:25), tačiau ketvirčio viduryje situacija pablogėjo. Traumą patyrė Daina Gabalytė, o „Energija“ spurtavo 7-0 (29:36). Lietuvės bandė taisyti situaciją, tačiau po dvidešimties minučių kovos rusės pirmavo devynių taškų skirtumu (32:41).

Trečiojo kėlinio pradžioje trečią pražangą užsidirbo pagrindinė vidurio puolėja Lina Pikčiutė, o rusės pirmą sykį įgijo dviženklį pranašumą (34:47). „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė paprašė minutės pertraukėlės ir po jos vilnietės iškart pelnė 8 taškus (42:47). Žaidimą stabdyti buvo privertas ir „Energijos“ treneris Andrejus Dolopčis. Įpusėjus kėliniui žaidimas išsilygino, tačiau tada vilnietės kelis sykius suklydo perduodamos kamuolį ir rusės vėl įgijo dviženklę persvarą (44:58).

Ketvirto kėlinio pradžioje šešis taškus pelnė Ieva Krastina, tačiau lietuvėms sunkiai sekėsi gintis nuo tolimų Rusijos klubo atakų (57:67). „Kibirkštis-VIČI-IKI“ likus kiek daugiau nei minutei priartėjo iki septynių taškų (66:73), tačiau tai buvo viskas, ką pavyko pasiekti Lietuvos ekipai. Galutinis teisėjo rezultatas užfiksavo „Energija“ komandos pergalę (66:75).

Vilniaus komandoje dėl kaklo traumos negalėjo rungtyniauti Mantė Kvederavičiūtė, o legionierė Hollie Mershon liko Lietuvoje.

„Pritrūko normalaus vidurio puolėjų darbo. Negali mūsų penkti numeriai palikti aikštę neatkovoję nei vieno kamuolio. Rusės atkovojo 20 kamuolių puolime ir tai yra didžiausia problema. Mes suteikiame joms antrą galimybę ir jo pelno 30 taškų, o mes rungtynes pralaimėjome 9 taškais. Tai čia yra skirtumas didžiausias. Tai mane labai neramina. Jeigu mūsų vidurio puolėjos nesusitvarko su tokio lygios „centrais“, tai bus labai sudėtinga Eurolygoje žaisti, – po mačo kalbėjo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Trūko Mantės Kvederavičiūtės, Hollie Mershon, traumą patyrė Daina Gabalytė. Mažoms komandos žaidėjoms aš neturiu priekaištų, jos atidirbo. Žinoma, buvo klaidų, tačiau toks metas, kai klaidų dar turi būti. „Energija“ žaidė mobilesnį krepšinį, jos pataikė metimus kuriuos ir turėjo pataikyti. Druskininkuose mums sėkmingai veikė zoninė gynyba, kuri šiandien nepasiteisino. Šiandien nepataikėme tritaškių, nors esame snaiperių komanda. Negalima kaltės suversti nuovargiui, nes rusių situacija tokia pati. Jos irgi Lietuvoje žaidė penkias dienas ir po to keliavo čia. Kaip ir mes“.

Rezultatyviausiai lietuvių komandos gretose žaidė Sofija Aleksandravicius. Ji per 24 minutes pelnė 14 taškų (7/11 dvitaškiai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 1 kamuolį perėmė.

Greta Šniokaitė įmetė 13 taškų (2/6 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 3 kld.), Ieva Krastina – 12 (1/5 tritaškiai, 2 per.), Rima Valentienė – 8 (2/6 tritaškiai, 3 rez. per.), Eglė Šniokaitė – 6 (2/5 dvitaškiai), Kristina Alminaitė – 5 (5/6 baudos, 1 blk.), Vita Kuktienė – 4 (4 rez. per.), Daina Gabalytė – 2, o Ieva Šimkutė aikštėje nepasirodė.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Varvara Psareva, kuri pelnė 21 tašką. Kayla Alexander pelnė 18 taškų, o Viktorija Medvedeva ir Elena Beglova po 10.

Po turnyro Rusijoje „Kibirkštis-VIČI-IKI“ grįš į Lietuvą ir jau penktadienį pradės Lietuvos moterų krepšinio lygos kovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)