Šį sezoną „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa „Rūtos“ krepšininkes įveikė visus septynis kartus.

Šiose rungtynėse intriga išsilaikė tik pirmame rungtynių kėlinyje, kuriame pirmavo tai viena, tai kita komanda. Ketvirtį 3 taškų skirtumu laimėjo Vilniaus klubas. Antrame kėlinyje „Kibirkštis-Tichė-IKI“ suaktyvino gynybą, puolime taškus rinko Kristina Vengrytė ir Gintarė Petronytė ir po dviejų kėlinių sostinės klubas jau pirmavo 17 taškų.


Trečiame kėlinyje „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa išlaikė savo pranašumą ir toliau demonstravo užtikrintą žaidimą. Ketvirto kėlinio pradžioje sostinės klubas spurtavo 13:0 ir įgijo jau 30 taškų persvarą. Galutinės teisėjo švilpukas paskelbė, kad „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa keliauja į finalą, o „Rūtos“ krepšininkės žais dėl trečios vietos.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė K. Vengrytė. Puolėja per 35 minutes pelnė 31 tašką (14/18 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 0/1 baudos), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko rezultatyvų perdavimą.

Dar vienas puikias rungtynes sužaidė G. Petronytė. Vidurio puolėja per 27 minutes pelnė 18 taškų (7/13 dvitaškiai, 4/8 baudos), po krepšiais sugriebė net 23 kamuolius, blokavo 4 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir vieną kamuolį perėmė.

Dvigubu dubliu pasižymėjo ir Sakellie Daniels. Vilniečių gynėja pelnė 10 taškų (4/7 dvitaškiai, 2/2 baudos), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 5 kamuolius.

Eglė Šniokaitė (4 per.) ir Greta Šniokaitė (6 per. ir 6 atk. kam.) įmetė po 10 taškų, Laima Rickevičiūtė – 3, Šarūnė Povilionytė, Vita Žilinskaitė ir Ieva Prėskienytė - po 2.

„Rūtos“ komandoje Lidzija Panasiuk įmetė 15 taškų, o Sandra Baliutavičiūtė ir Volga Ziuzkova surinko po 9 taškus.

Pirmos, trečios ir, jei reikės, penktos finalo serijos rungtynės atitinkamai balandžio 14-ą, 24-ą ir 27-ą dienomis bus žaidžiamos Kaune, o antras ir, jei reikės, ketvirta finalo susitikimas Vilniuje vyks atitinkamai 17-ą ir 26-ą dienomis.

Mažojo finalo serija iki trijų pergalių tarp Kauno rajono „Sirenų“ ir „Rūtos“ komandų balandžio 13-ą prasidės Garliavoje, antras rungtynes 17-ą dieną ekipos žais Šiauliuose, o trečias - 20-ą dieną - vėl Garliavoje.

Jei reikės ketvirtų ar penktų serijos rungtynių, jos balandžio 23-ią ir 25-ą dienomis bus žaidžiamos atitinkamai Šiauliuose ir Garliavoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją