Dvejopai etapas M. Romerio universitete susiklostė „Kibirkšties“ komandos krepšininkėms, kurios nors ir patyrė tris nesėkmes, tačiau dėl palankiai susiklosčiusių rezultatų užėmė ketvirtą vietą ir pateko į geriausiųjų aštuonetą.

„Kibirkšties“ krepšininkės 49:56 nusileido Minsko „Horizont“ ekipai iš Baltarusijos, 58:60 pralaimėjo Maskvos „Dinamo“ komandai iš Rusijos ir 67:76 turėjo pripažinti Gdynės „Basket90“ iš Lenkijos pranašumą.

„Realiai galvojant, tai turėjome laimėti pirmas rungtynes prieš Baltarusijos klubą“, - po turo Vilniuje sakė „Kibirkšties“ komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Tai galėjome padaryti ir to tikėjomės. Žinoma, dalis žaidėjų buvo sugrįžusios po ligų ir traumų, šventiniu laikotarpiu negalėjome treniruotėse žaisti penkios prieš penkias, tačiau tai tik pasiteisinimų ieškojimas“.

Tačiau trenerė pasidžiaugė, kad jaunos „Kibirkšties“ žaidėjos galėjo įgyti patirties žaidžiant prieš daug labiau patyrusias varžoves.

„Rungtynės su „Dinamo“ ir „Basket90“ buvo kitokios. Daug kontakto, aktyvus žaidimas“, - vardino J.Štreimikytė-Virbickienė. – Džiugu, kad rusų komanda privertėme visas rungtynes žaisti pagrindiniu penketu ir jos džiaugėsi pergale prieš mus. Pralaimėjome per 15 sekundžių. Mače su Lenkijos klubu visada laikėmės šalia, neleidome atitrūkti. Per Rytų Europos lygos etapus mes žengiame žingsnį į priekį, tačiau vėliau tuo nesugebame pasinaudoti Lietuvos čempionate. Nesugebame išlaikyti koncentracijos“.

„Kibirkšties“ komandos vairininkė pabrėžia, kad visada yra lengviau žaisti su stipriais varžovais, tačiau nusiteikimas visada turi būti vienodas.

„Po pirmų nesėkmingų rungtynių, „Dinamo“ mus nuvertino ir tas matėsi per apšilimą. Tačiau jau rungtynių metu jos pamatė, kad viskas pasikeitė ir reikia kautis. Visada smagu žaisti prieš gerą ir stiprų varžovą. Žinoma, mūsų neslėgė įtampa, tačiau ture namuose norėjome iškovoti pergalę. Džiugu, kad pavyko patekti į geriausiųjų aštuntuką, tai atperka mūsų darbą“, - teigė J.Štreimikytė-Virbickienė.

Tačiau finalo aštuoneto metu, kuris vyks Slovakijos mieste Košicėje, „Kibirkšties“ komandos lauks ne ką lengvesnis išbandymas. Jau ketvirtyje vilnietės kovos su šeimininke „Good Angels“ komanda.
„Merginos žaidimo Rytų Europos lygoje neturi bijoti“, – sakė J.Štreimikytė-Virbickienė. – Jos turi mėgautis krepšiniu, kaupti žinias ir tobulėti. Čia mes neturime frazės, kad privalome laimėti. Tačiau neturi būti ir jokios baimės, turime žaisti pilna jėga. Jokios treniruotės ar kovos LMKL neduos tiek naudos.

Finalo aštuonetas mums yra dovana, laukia dar 3 geros rungtynės. Pajusime finalinių kovų atmosferą, žaisime prieš Eurolygos lygio komandą, puikioje salėje, kuri talpina 8 000 žiūrovų ir kur susirenka daugybė sirgalių, kurie myli krepšinį. Turime tai išnaudoti ir pasimėgauti krepšinio švente“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)