Sostinės ekipos žaidėjos ir treneriai lankėsi ir vedė treniruotes Vilniaus krepšinio mokyklos ir Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniams. O dabar „Kibirkšties“ komanda aplankys ir miestų, iš kurių kilusios Vilniaus klubo žaidėjos, jaunąsias krepšininkes.

„Norime populiarinti mergaičių krepšinį, skatinti jaunas mergaites sportuoti, tobulėti“, – pasakojo „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Toliau tęsiame „Kibirkšties“ komandos tikslus prisidėti prie jaunimo ugdymo, jau net kelios mergaitės, kurios karjerą pradėjo mūsų dublerių komandoje, papildė pagrindinę komandą. Norime, kad ir mažų miestų mergaitės žinotų, kad sunkus darbas gali atverti duris į profesionalų krepšinį“.

Pirma „Kibirkšties“ komandos stotele tapo Kėdainiai. Iš šio miesto yra kilusios dvi žaidėjos – Laurita Jurčiūtė ir Agnė Bobinaitė. Jos kartu su likusiomis komandos draugėmis aplankė trenerės Gerdos Čečkauskienės Kėdainių sporto mokyklos mergaites.

„Buvo labai smagu sugrįžti, vėl padirbėti su savo jaunystės trenere, prisiminėme vaikystę“, – su šypsena pasakojo A.Bobinaitė. – Sekėsi viskas tikrai gerai, laikas labai greit prabėgo, mergaičių veiduose nedingo šypsenos, visos tryško dideliu noru“.

„Kibirkšties“ krepšininkės ir Kėdainių SM mergaitės surengė bendrą treniruotę, kurios metu mokėsi įvairius pratimus, atliko užduotis ir žaidė žaidimus.

„Parodėme pratimus, kuriuos mergaitės gali daryti prieš ir po treniruočių papildomai“, – vardino A.Bobinaitė. – Kalbėjome apie perdavimus, kamuolio varymą, aukštesnės mergaitės išmėgino ir vidurio puolėjų judesius. Treniruotę baigėme žaidimu mišriomis komandomis ir geromis nuotaikomis“.
Galiausiai, „Kibirkšties“ ir Kėdainių sporto mokyklos atstovės dar kartą ant parketo žengė per „Betsafe Lietuvos krepšinio lygos“ rungtynių Kėdainių „Nevėžis“ ir Šiaulių „Šiauliai“ pertrauką. Čia buvo sužaistos improvizuotos krepšinio rungtynės keturi prieš keturis.

„Manau, kad tokios dienos tikrai reikalingos, ypač mažesniuose miesteliuose, kurie neturi savo moterų krepšinio komandos. Jaunosios krepšininkės neturi daug galimybių stebėti moterų krepšinio rungtynių ar pabendrauti su žaidėjomis. Tai bus joms stimulas tobulėti“, – sakė iš Kėdainių kilusi A.Bobinaitė.
„Ypatingai dėkojame Kėdainių sporto mokyklos trenerei G.Čečkauskienei, kuri jaunosioms krepšininkėms atiduoda visą save“, – sakė D.Virbickas.

Jau kita „Kibirkšties“ kelionė bus į Skuodą, iš kur yra kilusi puolėja Laura Juškaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)