„Kelionė į Lenkiją buvo tikrai sunki, tačiau mūsų kolektyvas labai smagus, todėl laikas neprailgo“, - atvykusi į Pulkovicius sakė „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkė Lina Pikčiutė. – Pavakarieniavome, gerai išsimiegojome ir toliau ruošimės rungtynėms“.

Prieš metus „Kibirkšties-VIČI“ komanda debiutavo Europos taurės varžybose, tačiau grupės varžybose iškovojusios dvi pergales ir patyrusios dvi nesėkmes turėjo baigti savo tolimesnę kelionę. Prieš išvyką į Lenkiją vilnietės Lietuvos čempionato rungtynėse, sunkiai, 82:80 palaužė Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkes. Šį sezoną LMKL pirmenybėse rezultatyviausiai „Kibirkšties-VIČI“ komandoje žaidžia Greta Šniokaitė, kuri pelno po 14 taškų ir atkovoja po 5 kamuolius. L. Pikčiutė ir Vita Kuktienė įmeta po 10 taškų.

„Sunku prognozuoti, kaip mums pavyks rungtynės. Turime kelias žaidėjas, kurios debiutuos Eurolygoje, turime jau kelias Eurolygos „močiutes“, - šypsodamasi pasakojo vidurio puolėja L. Pikčiutė. – Esame jauna komanda, užsispyrusi. Manau, savo charakteriu galime daug pasiekti. CCC komandoje daug aukštų krepšininkių, visa komanda bėga į greitą puolimą. Neseniai ekipą papildė dar dvi naujos žaidėjos, viena iš jų triumfavo WNBA lygoje. Tikiu, kad galime pasiekti pergalę. Visos labai norime, nekantraujame žengti į aikštę. Žinoma, svarbu neperdegti“.

Vilniaus klube kol kas galutinai po kaklo traumos neatsigavusi Mantė Kvederavičiūtė, savo žaidimo neranda legionierė Hollie Mershon.

„Pirmos šio sezono Eurolygos rungtynės tik trečiadienio vakarą, todėl dar yra beveik dvi dienos laukimo“, - kalbėjo „Kibirkšties-VIČI“ žaidėja M. Kvederavičiūtė. – Mano pačios situacija taip pat keista. Prieš sezoną patirta trauma Druskininkuose nenori pasitraukti be pasekmių. Vis dar jaučiasi skausmas. Tačiau aikštėje stengiuosi negalvoti apie problemas, o visą dėmesį skiriu tik žaidimui. Bandysime kautis. Ar bus pergalė? Mes tik to ir siekiame, tačiau viską pamatysime“.

CCC klubas išlaikė naudingiausią praėjusio sezono čempionato žaidėją rusę Valeriją Musiną. 183 cm ūgio žaidėja sudarys pavojų kartu su lenkėmis Paulina Misiek ir Magdalena Skorek bei Australijos veterane Belinda Snell. Lenkių klube ir lietuviškas akcentas. Šio klubo marškinėlius vilki buvusi Lietuvos rinktinės narė Aušra Bimbaitė, kuri praėjusiame sezone žaidė Kursko „Dinamo“ (Rusija) klube, tačiau šį sezoną lietuvė dėl kojos traumos aikštėje kol kas nepasirodė.

„Lenkijos komanda mėgsta žaisti greitai, merginos sėkmingai dalinasi kamuoliu, negaili jo viena kitai“, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Praėjusiame sezone CCC komanda žaidė labai sėkmingai, tapo Lenkijos čempionėmis, pateko tarp aštuonių geriausių Europos komandų. Tačiau šį sezoną jų sudėtis pasikeitė, o komandą šiuo metu kamuoja traumos“.

Šiuo metu CCC klubas Lenkijos čempionate užima antrą vietą, per 8 rungtynes iškovojusios 7 pergales ir į priekį praleidžiančios Krokuvos „Wisla Can-Pack“ komandą. Rezultatyviausiai lenkių komandoje žaidžia B. Snell, kuri vidutiniškai pelno po 15 taškų. Vos vienerias rungtynes sužaidusi Janel McCarville pelno po 12 taškų, o V. Musina įmeta po 11 taškų ir atlieka 4 rezultatyvius perdavimus.

Lapkričio 6 d. (trečiadienis), 19.00 val.

Pulkovicų CCC (Lenkija) – Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ (Lietuva).

Rungtynes tiesiogiai transliuos: sport.tvp.pl

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)