Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) turnyro lentelės viduryje ankšta. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa su trimis pergalėmis ir penkiomis nesėkmėmis – penkta. Kauno ekipa yra laipteliu aukščiau, o Utenos komanda - laipteliu žemiau.

„Po gero pasirodymo prieš Kauno „Viči-Aistes“ ir toliau stengsimės išlaikyti gerą žaidimą“, - teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ puolėja Šarūnė Povilionytė. - Ir toliau treniruotėse daug dirbame, stengiamės. Mums šios savaitgalio rungtynės labai svarbios. Tikslas - dvi pergalės. Sieksime atsirevanšuoti „LKKA-Aistėms“ už pralaimėjimą pirmose rungtynėse namuose ir pabandysime antrame rate pasirodyti geriau nei pirmame“.

Šį sezoną Vilniaus klubas su abiem komandomis jėgas jau išbandė. Vilnietės 101:81 nugalėjo „Utenos“ klubą ir 48:65 turėjo pripažinti „LKKA-Aisčių“ ekipos pranašumą. Laikinosios sostinės ekipoje šį sezoną rezultatyviausiai rungtyniauja Jolanta Marmienė. Patyrusi puolėja vidutiniškai pelno po 11,63 taško. Jai neblogai talkina Laura Svarytė (vid. 10,25 tšk.) ir Ugnė Avižienytė (vid. 8,88 tšk.).

„LKKA-Aisčių“ ekipa praėjusią savaitę sulaukė pastiprinimo. Prie ekipos prisijungė po užsienį klajojusi aukštaūgė Šarūnė Jasiunskaitė. Tiesa, jos debiutas nebuvo toks, kokio laukė komandos gerbėjai. Krepšininkė per 17 minučių pelnė 4 taškus (2/8 dvitaškiai) ir sugriebė 6 kamuolius.

Utenos komandoje pagrindiniais smuikais griežia Jurga Budrytė (vid. 12,86 tšk.) ir Ela Briedytė (vid. 11,71 tšk.). „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipos aistruoliai Utenos komandoje pamatys ir vieną pažįstamą veidą. Vidurio puolėja Inga Aleksaitė sezoną pradėjo sostinėje, tačiau vėliau persikėlė į „Utenos“ ekipą. Tiesa, atsiskleisti jai kol kas nepavyko: 5 rungtynės ir vidutiniškai po 0,4 taško.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipą ir toliau paskui save tempia komandos lyderė Kristina Vengrytė. Nors ji paskutiniame mače su „Viči-Aistėmis“ ir buvo pristabdyta, tačiau puolėja vidutiniškai pelno po 16,25 taško ir yra antra pagal rezultatyvumą lygoje. Beje, krepšininkė sulaukė ir trenerių pripažinimo. LMKL trenerių balsavime renkant naudingiausią pirmo rato žaidėją K. Vengrytė užėmė antrą vietą.

K. Vengrytei sėkmingai talkina Sakellie Daniels. Gynėja iš Jungtinių Amerikos Valstijų vidutiniškai pelno po 9,1 taško, atkovoja po 6,1 kamuolio ir atlieka po 6,9 rezultatyvaus perdavimo. Pagal šį rodiklį amerikietė pirmauja visoje lygoje.

„Įtemptai ruošiamės abiems savaitgalio rungtynėms, labai rimtai dirbame“, - teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ puolėja Sigita Galdikaitė. – Nagrinėjame varžovių žaidimą, analizuojame jų stiprias ir silpnas puses. Tobuliname savo žaidimą prieš varžovių gynybą, nagrinėjame priešininkių derinius, bandome pašalinti savo trūkumus. Stengsimės įvykdyti visus trenerio iškeltus uždavinius, tik tada sugebėsime pasiekti dvi taip reikalingas pergales“.

„LKKA Aistės“ ruošiasi sunkioms savaitgalio kovoms su Šiaulių bei Vilniaus ekipomis

Ričardo Maceinos treniruojamos „LKKA Aistės“ intensyviai ruošiasi būsimoms LMKL kovoms. Penktadienį Kauno klubas mėgins parsivežti pergalę iš Šiaulių, o šeštadienį Kaune, savų žiūrovų akivaizdoje egzaminuos „Kibirkšties-Tichės-Iki“ komandą.

„Po dviejų iš eilės nesėkmių komandai būtinai reikia pergalės skonio. Laukia sunkus savaitgalis. Šiauliai po tiek nesėkmių bus lyg sužeistas žvėris ir norės žūtbūt namuose laimėti, na o Vilniaus komanda jau po truputį čempionate įjungia vis aukštesnę pavarą. Drąsiai galiu prognozuoti, jog jų stiprus pasipriešinimas „VIČI-Aistėms“ nėra atsitiktinis. Pirmame rate jas įveikėme, bet dabar bus sunku“, – mintimis dalijosi Kauno klubo direktorius Petras Aleksonis.

Penktadienio kauniečių varžovės Šiaulių „Rūta“ (1-6) yra paskutinėje aštuntoje vietoje. Tad komandai nėra kur trauktis ir galima spėti, jog „LKKA Aistėms“ išvykoje bus itin sunku. Pirmame rate kaunietės“ įveikė „Rūtą“ 77:70. Šiauliečių gretose pirmais smuikais groja trys legionierės ir lietuvė Sandra Baliutavičiūtė. 182 cm puolėja ne tik pelno po 16,71 taško, bet ir atkovoja daugiau nei po 8 kamuolius.

„Labai norime grįžti į pergalių kelią. Turime visos stengtis atidirbti aikštelėje visu 100 procentu. Kiekvienas pralaimėjimas reiškia, jog kažkas tave gali išstumti iš esamų pozicijų, tad per didelė prabanga šįmet yra pralaimėti tarkim 2 ar 3 kartus iš eilės.

Su Šiauliais ir Vilniumi jau žaidėme ir galima teigti, jog laukia skirtingo pobūdžio rungtynės. Reiks daug jėgų, nervų ir šaltakraujiškumo, norint pasiekt per savaitgalį dvi pergales“, - sakė „LKKA Aisčių“ vidurio puolėja Laura Svarytė.

„Sirenų“ gerbėjų laukia įtemptas vakaras

Trečią vietą lygoje užimančios Kauno rajono „Sirenos“ namuose priims antroje vietoje esančią Klaipėdos „Lemminkainen“ komandą.

Ir „Sirenos“, ir „Lemminkainen“ šį sezoną LMKL žaidė 8 susitikimus, turi po penkias pergales ir po tris pralaimėjimus. Tačiau pagal įmestų ir praleistų taškų santykį (+22 ir -2) pranašesnės, todėl ir aukštesnėje vietoje yra uostamiesčio atstovės.

„Žaisime namuose – mums tai turėtų būti pliusas. Bet kartais išvykoje žaidžiame geriau nei namie. Varžovės pernai lygoje užėmė antrą vietą, žaidžia ir Europos taurėje. O tai daug ką duoda. Laukia įtemptos ir sunkios rungtynės“, - kalbėjo „Sirenų“ vyriausias treneris Linas Šalkus.

Pasak jo, komanda pasirengus neblogai, tačiau reikėtų ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio.

Ir „Lemminkainen“ ekipos vyriausiasitreneris Dalius Ubartas įsitikinęs, kad šios varžybos bus itin įdomios.

„Tai bus kova dėl antros vietos lygoje. „Sirenos“ bus tikrai pasirengę. Mūsų grafikas šią savaitę buvo labai įtemptas, žaidėme Europos taurėje, tad specialiai šiam penktadieniui nesirengėme. Tačiau atvažiuojam rimtai nusiteikę. Turime tik vieną tikslą – laimėti“, - sakė D. Ubartas.

Prieš trečias penktadienio rungtynes tarp „Sirenų“ ir „Lemminkainen“ komandų bus apdovanota naudingiausia LMKL pirmo rato žaidėja Kristina Alminaitė.

Tvarkaraštis

Penktadienis, gruodžio 2 d.

Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI – Utenos „Utena“, Vilnius, M. Romerio universitetas (Ateties g. 20), 18.00 val.;

Šiaulių „Rūta“ – Kauno „LKKA-Aistės“, Šiauliai, 18.00 val.;

Kauno rajono „Sirenos“ - Klaipėdos „Lemminkainen“, Garliava (Vasario 16-osios g. 8), 19.00 val.

Šeštadienis, gruodžio 3 d.

„LKKA-Aistės“ – „Kibirkštis-Tichė-IKI“, Kaunas, A. Sabonio krepšinio centras (Pašilės g. 39a), 16.30 val.;

„Lemminkainen“ – „Rūta“, Klaipėda, 15.00 val.;

„Utena“ – „VIČI-Aistės“, Utena, 15.00 val. ;

Marijampolės „Sūduva“ – „Sirenos“, Marijampolė, 16.00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją