Patekimas į atkrintamųjų varžybų etapą – istorinis įvykis atgimusiam „Kibirkšties“ klubui. Nuo komandos atkūrimo (2011 m.) Vilniaus ekipa žaidė tiek moterų Eurolygoje, tiek Europos taurėje, tačiau iki pat šių metų „Kibirkščiai“ nebuvo pavykę patekti į atkrintamąsias varžybas, ką pavyko padaryti būtent 2022-2023 metų sezone.

Lemiamą žingsnį į atkrintamąsias vilnietės dėjo Vengrijoje, kur 58:53 mūsiškėms pavyko įveikti Europos taurės F grupės lyderes Dėro „Uni Gyor“.

„Jausmas – neišpasakytas. Buvo susitelkta ir sužaista taip, kaip mes tikimės kiekvienose rungtynėse. Mums tai svarbi pergalė, nes gauname dar dvi aukščiausio lygio rungtynes“, – auklėtinių darbu džiaugėsi vyr. treneris Gitautas Kievinas.

Atkrintamosiose „Kibirkšties“ lauks Prancūzijos ekipa – Šarlevilio-Mezjero „Flammes Carolo Basket“ klubas. Prancūzės Europos taurės grupių etape iškovojo 5 pergales ir patyrė 1 pralaimėjimą, o vietiniame čempionate su 2 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais yra 7-os.

„Grupėje gavome savo šalių lyderes, šalių, kurios reitinge stovi šviesmečiais nuo mūsų, patekome tikrai į stiprią grupę. Mūsų biudžeto komandų arba iš viso nėra Europos taurėje, arba jos trypiamos savo grupės komandų. Mes kovėmės iš paskutiniųjų ir tikrai neketiname pasiduoti. Turime kažkiek laiko susipažinti su varžovėmis ir pasidėlioti rungtynių planą.

Dirbame su žaidėjomis kone kiekvieną dieną, mes žinome jų potencialą ir galimybes, bet kartais tiesiog neateiname į rungtynes. Viskas susiję su galvomis. Treniruotėse jos kaunasi, visą juodą darbą reikia perkelti į rungtynes“, – komentavo strategas.

Atkrintamųjų varžybų principas yra itin paprastas – abi ekipos sužais po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje, o komanda, žengianti į kitą etapą paaiškės tuo atveju, kai bus arba iškovotos dvi pergalės (tiek išvykoje, tiek namuose), arba bus pasidalinta po pergale nesvarbu kurioje arenoje ir bus skaičiuojamas taškų skirtumas.

Pirmoji dvikova įvyks Vilniuje „Jeep“ arenoje sausio 5 dieną, atsakomasis mačas išvykoje – sausio 11 dieną.

„Žiūrovų skaičius augo su kiekvienomis rungtynėmis. Aš manau, kad šios krepšininkės yra vertos dėmėsio. Jos žaidžia kokybišką krepšinį, griūna dėl kiekvieno kamuolio. Ateikite, mėgaukitės, palaikykite savo miesto komandą, kuri viską daro iš širdies.

Ar krepšininkai kalba vienas su kitu kiek žiūrovų buvo? Ne! O jos kalba – šiandien buvo kur kas daugiau nei tąkart! Jos myli, gerbia savo sirgalius – lai meilė nebūna be atsako. Kviečiu į 80 minučių rungtynes, pirmas 40 minučių galime žaisti šešiese, kodėl to nepadarius sausio 5 dieną?“, – kvietimu dalinosi Kievinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją