„Krepšinį žaidė daugelis šeimos narių“, - pasakoja Gabija. - Mama, teta, pusseserė, senelis, jo brolis... Kai mama arba tėtis komentuodavo rungtynes, eidavau su jais į sporto salę, o namuose žiūrėdavau rungtynes su seneliu per televizorių. Tėvai ant sienos pakabino nedidelį krepšinio lanką, tad per transliacijas bandydavau įmesti į krepšį ir aš.“

Šiuo metu abu tėvai akylai seka G. Meškonytės žaidimą „Kibirkšties“ komandoje.

„Mama ir tėtis didžiausi mano fanai. Aišku ir kritikai. Jie ir pataria, ir pakritikuoja“, - šypsosi 181 cm ūgio mergina.

G. Meškonytė dvejus metus derino žaidimą Vilniaus krepšinio mokykloje ir „Jaunųjų talentų“ komandoje, o šį sezoną persikėlė į „Kibirkšties“ ekipą.

„Prisijungti buvo gana sunku, nes „Kibirkšties“ komandoje žaidėjos yra labiau patyrusios, treniruotės sunkesnės nei „Jaunųjų talentų“ komandoje“, - vardino G. Meškonytė. – Džiugu, kad komandos senbuvės priėmė draugiškai, sutariame gerai. Daugelį jaunesnių žaidėjų pažįstų iš ankstesnių sezonų, su jomis daugiausiai ir bendrauju.“

Praėjusiame sezone Vilniaus „Kibirkšties“ komanda pirmą sykį liko be apdovanojimų. Todėl šiais metais nori sugrįžti ant prizininkių pakylos. Sezono pradžia gana optimistiška. Vilnietės pasiekė 2 iš eilės pergales Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) ir 2 pergales Rytų Europos moterų krepšinio lygoje (EEWBL).

„Gerą sezono startą lėmė sunkus darbas treniruotėse ir didelis noras siekti pergalių“, - tikina G. Meškonytė. – Mes nors esame ir jauna komanda, tačiau labai norime iškovoti medalius. Mums reikia sunkiai dirbti visą sezoną ir tikėti savo jėgomis. Esame jaunatviškas ir draugiškas kolektyvas, tai padeda siekti pergalių.“

Šį sezoną šalies pirmenybėse G. Meškonytė sužaidė vienerias rungtynes per kurias pelnė 7 taškus. Rytų Europos lygoje per trejas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 3 taškus ir atkovodavo po 2 kamuolius.

„Mano asmeninis tikslas ­- padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių“, - teigia puolėja. – Labai džiaugiuosi, kad galiu dirbti su trenere Jurgita Štreimikyte-Virbickiene. Jos patartis labai didelė ir kiekvienoje treniruotėje gaunu daug naudingų patarimų.“

G. Meškonytė negalėjo „Kibirkšties“ komandai padėti Lietuvos čempionate praėjusią savaitę, nes su Vilniaus komanda dalyvavo Jaunių žaidynėse Šiauliuose, kur finalo mače pelnė net 39 taškus.

„Tiesiog tą dieną man sekėsi ir pavyko įmesti daug sunkių metimų“, - šypsosi krepšininkė. - Pasipriešinimas buvo didelis, visas rungtynes varžovės spaudė per visą aikštelę. Tiesa, iki optimalios sportinės formos man dar reikėtų padirbėti.“

G. Meškonytė vasarą neturėjo daug poilsio, nes su Lietuvos aštuoniolikmečių merginų rinktine dalyvavo Europos čempionate Slovėnijoje, kur užėmė 10 vietą ir išsaugojo vietą aukščiausiame divizione. G. Meškonytė per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 10 taškų, atkovodavo po 4 kamuolius ir pagal rezultatyvumą buvo antra komandoje.

„Visada norisi pasiekti šiek tiek daugiau, manau, kad galėjome užimti aukštesnę vietą, bet esu patenkinta ir tuo, jog pavyko išsaugoti vietą A divizione“, - prisiminė puolėja. - Reikia nuoseklaus ir sunkaus darbo visą sezoną, tobulinti asmeninius įgūdžius, pajėgių varžovių kontrolinėse rungtynėse. Tada galėsime siekti aukštesnių vietų. Pati po rinktinės turėjau kelias savaites poilsio, manau, kad jo užteko.“

Krepšinio mėgėjai G. Meškonytę ir visą „Kibirkšties“ komandą pirmą kartą sostinėje gali pamatyti jau šį penktadienį, kai vilnietės savo namų aikštėje, Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20), 18 valandą priims „Šiaulių-Universiteto“ klubą. Šeštadienį „Kibirkšties“ komanda keliaus į Uteną, kur laukia vienas rimčiausių šio sezono išbandymų su „Utenos“ komanda.

„Abi komandos yra kovingos, bet Utenos sudėtis yra pajėgesnė. „Utenos“ ekipoje yra daug patyrusių žaidėjų, prieš jas žaisti bus tikrai nelengva. Abi dienas sieksime pergalių, o ar pavyks – pamatysime savaitgalį“, - žiūrovus į sales kvietė G. Meškonytė.

Pirmos LMKL sezono rungtynės Vilniuje:

Vilniaus „Kibirkštis“ – „Šiauliai-Universitetas“
Spalio 2 d., 18.00 val. Įėjimas nemokamas!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)