Rungtynes geriau pradėjo viešnios iš Stambulo ir jau pirmoje pusėje spurtavo 0-10 (2:13). Ketvirčio viduryje Lietuvos čempionės šiek tiek sumažino atsilikimą (6:13), tačiau didelis klaidų skaičius kišo koją „Kibirkšties-VIČI“ merginoms. Per dešimt minučių 9 kartus suklydusios lietuvės po pirmo kėlinio atsiliko 14-os taškų skirtumu (11:25).

Antrą ketvirtį keturiais taškais pradėjo Vilniaus klubas, tačiau situacija aikštėje buvo panaši į pirmas dešimt minučių. „Kibirkšties-VIČI“ komandai sunkiai sekėsi pasinaudoti savo pagrindiniu ginklu – tolimais metimais, o turkės iš po krepšio rinko taškus. Antrame kėlinyje komandas jau skyrė 20 taškų (15:35, 22:46).

Trečiame kėlinyje „Kibirkšties-VIČI“ merginos klimpo Turkijos klubo gynyboje. Per penkias minutes pelnė vos 3 taškus ir vilniečių deficitas ketvirčio viduryje pasiekė jau 30 taškų (25:55). Dar kartą spurtavusios „Galatasaray“ krepšininkės paskutinę kėlinio minutę skirtumą padidino iki 40 taškų (25:66, 26:70).

Ketvirto kėlinio pradžioje penktą pražangą gavo Mantė Kvederavičiūtė, o Vilniaus klubo deficitas ir toliau didėjo (26:76). Ketvirčio viduryje du tolimus „šūvius“ smeigė Rima Valentienė (32:79), o „Galatasaray“ klubo treneris leido į aikštę mažiau žaidžiančias krepšininkes. Galutinis teisėjo švilpukas užfiksavo užtikrintą turkių klubo pergalę (39:90).

Komentarai:

„Kibirkšties-VIČI“ trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė

„30 turkių taškų aš galiu prisiimti sau. Paskutines dvi savaites aš gailėjau mūsų merginų, mažinome krūvį, darėme lengvesnes treniruotes. Norėjome, kad merginos išlaikytų fiziškai. Tai - mano klaida. Pasirodo, aš jų negaliu atleisti. Kol merginos treniruojasi maksimaliai, tol jos taip ir žaidžia. Stengsiuosi mokytis iš savo klaidų. Dirbsime daugiau, geriau jos man vaikščios per rungtynes, tačiau žinosiu, kad mes atidirbome per treniruotes. Nuo šiol teks dirbti dvigubai daugiau. Mano gailestis baigėsi. Kai kam teks įrodyti, jog jos geriausios Lietuvos krepšininkės ne tik „ant popieriaus“.

Vyriausios komandos žaidėjos atrodo žymiai fiziškai stipriau už dešimt metų jaunesnes krepšininkes. V. Kuktienė ir R. Valentienė atiduoda viską. Dirbsime, rėksime, darysime baudas. Keisime treniruočių stilių. Jos arba žais, kaip žaidėjos arba po šio sezono baigs karjeras.

Pirmame kėlinyje dominavo baimė. Pamatau varžovę, jos raumenis ir viskas. Ateina agresija, o mes agresijos bijome. O kai mes nueiname į treniruoklių salę ir daugiau dirbame, tai merginos iškart bijo, kad jų raumenys matysis. Tai reikia apsispręsti kuo nori būti – modeliais ar krepšininkėmis. Merginos parodė, kad jos gali žaisti, gali būti agresyvesnės, gali bėgti. Nežinau... gal mačas su Salamankos ekipa buvo karjeros viršūnė. Reikės paklausti. Tikiuosi, kad ne.
Yra žmonės, kurie absoliučiai neįsijungia į komandos žaidimą. Gal Kalėdos prasidėjo savaite anksčiau... Turkės žaidė du prieš du visas rungtynes, o mes negalime apsiginti.

Pačiu rezultatu – 2 pergalės ir 4 pralaimėjimai, aš esu patenkinta. Tačiau esu nepatenkinta rungtynių kokybe. Nuo mačo su Maskvos srities „Spartak“ mes pradėjo eiti žemyn. Ši karta neturi charakterio. Be charakterio tu gali žaisti Lietuvos moterų krepšinio lygoje, bet ne aukščiau“.

„Galatasaray“ klubo treneris Ekremas Memnunas

„Esu laimingas, kad pasiekėme pergalę. Mes labai rimtai žiūrėjome į šias rungtynes. Atrodo, kad rungtynės buvo labai lengvos, tačiau taip nebuvo. Mes gerai žaidėme gynyboje. Kai analizavau Vilniaus klubo žaidimą, jis man atrodė labai organizuotas, turintis daug energijos ir tos pasiektos dvi pergalės buvo tikrai šaunios.

Šios dienos rezultatas neatspindi tikro komandų pajėgumo. Nežinau ar galiu sakyti, jog mūsų gynyba buvo puiki. Mes padarėme keletą klaidų. Negaliu atsakyti, ar pirmas kėlinys lėmė pergalę. Pergalę lėmė gera gynyba ir gudrus puolimas“.

„Galatasaray“ klubo žaidėja Alba Torrens

„Žinome, kad kiekvienos rungtynės yra svarbios ir buvome gerai nusiteikusios. Tai mums buvo svarbios rungtynės ir mes puikiai žaidėme gynyboje. Gerai puolėme, būna dienų, kai tau viskas sekasi“.

„Kibirkšties-VIČI“ vidurio puolėja Lina Pikčiutė

„Net nežinau ką pasakyti... Buvo sunku. Varžovės gerai gynėsi. Mes neužpuolėme, nepataikėme savo metimų. Nežinau, kaip paaiškinti tokį mūsų žaidimą. Tai blogiausios mūsų rungtynės šį sezoną“.

Rezultatas:

„Kibirkštis-VIČI“ - „Galatasaray odeabank“ - 39:90 (11:25, 11:21, 4:24, 13:20).

„Kibirkštis-VIČI“: Rima Valentienė 10 (3 atk. kam.), Vita Kuktienė 8 (4 atk. kam.), Greta Šniokaitė 5, Ieva Krastina 4, Eglė Šniokaitė ir Lina Pikčiutė po 3, Mantė Kvederavičiūtė, Hollie Mershon ir Sofija Aleksandravičius po 2 taškus. Ieva Šimkutė nežaidė.

„Galatasaray odeabank“: Shavonte Zellous (8 atk. kam., 4 rez. perdav.) ir Alba Torrens po 17, Nevriye Yilmaz 16 (7 rez. perdav.), Sancho Lyttle 14 (9 atk. kam.), Kelsey Bone (5 atk. kam.) ir Sebnem Kimyacioglu po 6, Isil Alben 5, Yesmen Saylar 4, Ayse Cora ir Esra Sencebe po 3, Bahar Caglar 0 taškų (16:19 min.).

Turnyro lentelė:

1.Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)651451:32811
2.Prahos ZVVZ USK (Čekija)550341:28810
3.Vidnojės „Sparta&K“ (Rusija)532299:2868
4.Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ (Lietuva)624372:4518
5.Salamankos „Perfumerias Avenida“ (Ispanija)523309:3307
6.Pulkovicių CCC (Lenkija)615340:3766
7.Zagrebo „WBC Novi“ (Kroatija)514299:3526

Į atkrintamas varžybas pateks pirmas keturias vietas grupėse užėmusios komandos bei dvi geriausios penktose pozicijose likusios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)