Tik tokiu atveju Giedriaus Žibėno auklėtiniai būtų pratęsę savo odisėją FIBA Čempionų lygoje ir iš antros J grupės vietos prasiirę į ketvirtfinalį.

Deja, rytiečiai išpildė tik vieną sąlygą – laimėjo, bet tik 96:95 (23:22, 21:30, 30:18, 22:25) ir liko už borto treti.

Tiesa, jų pergalė galėjo būti ir kiek solidesnė, bet paskutinę minutę vilniečiai iš pradžių desperatiškai svaidė tritaškius, o vėliau, panašu, panoro žaisti pratęsimą, nes matė, kad per pagrindinį laiką pageidaujamo pranašumo nebesusikraus. Visgi atsarginis planas irgi neišdegė.

Beje, ketvirto kėlinio eigoje šeimininkai pirmavo ir 14, ir 13 taškų persvara, bet jos neišlaikė bei tuo pačiu baigė savo pasirodymą tarptautiniame fronte.

„Ryto“ orkestre ir vėl pirmuoju smuiku griežė Marcusas Fosteris, sušveitęs 27 taškus (6/8 dvitaškiai, 5/9 tritaškiai), bet ir 6 kartus suklydęs.

Elvaras Fridrikssonas įskraidino 14, Martynas Echodas – 12, o Margiris Normantas – 10 taškų.

BAXI puolime labiausiai smaginosi amerikiečiai Jerrickas Hardingas ir Devinas Robinsonas, atseikėję atitinkamai 23 ir 22 taškus.

Rungtynės:

Vilniaus „Rytas“ – Manresos „Baxi“ 96:95 (23:22, 21:30, 30:18, 22:25).

„Rytas“: Marcusas Fosteris 27, Elvaras Fridrikssonas 14, Martynas Echodas 12, Margiris Normantas 10, Gytis Masiulis ir Kendale'as McCullumas po 7, Evaldas Kairys 6, Gytis Radzevičius ir Benedekas Varadi po 5, Justinas Gorhamas 3 taškai. Lukas Uleckas (2 min.) taškų nepelnė.

„Baxi“: Jerrickas Hardingas 23, Devinas Robinsonas 22 (8 atk. kam.), Dani Perezas 11, Guillemas Jou 9, Adamas Waczynski 8, Brancou Badio 7, Babatunde Olumuyiwa 6, Martinas Gebenas 4 (19 min., 2/3 dvitaškiai, 0/2 baudų, 4 atk. kam., 3 rez. perd., 2 klaidos, 1 per. kam.), Juampi Vaulet ir Frankie Ferrari po 2, Marcis Šteinbergas 1 taškas.

Jau anksčiau pirmąją poziciją J grupėje užsitikrino šiame etape taip ir nesuklupę Bonos „Telekom Baskets“ (6-0) atstovai iš Vokietijos, o iš tolesnės kovos anksčiau laiko buvo eliminuotas Stambulo „Bahčešehir“ (0-6).

Pirmame rate „Baxi“ nugalėjo „Rytą“ rezultatu 82:69.

Dvikovą su „Baxi“ praleido nugaros skausmus pajutęs Tomas Lekūnas, bet žaidė naujokai iš JAV – Kendale'as McCullumas ir Justinas Gorhamas.


FIBA Čempionų lygos atkrintamųjų burtai bus ištraukti netrukus po to, kai paaiškės visi aštuoni ketvirtfinalio dalyviai.

Ketvirtfinalio serijose, kurios vyks balandžio 4-19 dienomis, bus kovojama iki dviejų pergalių. Keturios serijas laimėjusios komandos pateks į Finalo ketvertą.

„Baxi“ finišavo antroje J grupės vietoje, tad jų laukia akistata su viena iš kitų trijų TOP-16 etapo grupių nugalėtojų – Malagos „Unicaja“, Tenerifės „Lenovo“ ar Jeruzalės „Hapoel“.

Pernai finale triumfavo ir 1 milijonų eurų susižėrė Tenerifės klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)