Tačiau labai svarbių rungtynių ketvirtadienį bus gerokai daugiau: dėl įskaitinės pergalės, galinčios itin praversti antrame etape, grumsis ir Lietuvos rinktinė, kurios laukia akistata su pastaruoju metu tikrai neparankia varžove Australija. Dainius Adomaitis šį mūšį Donguane netgi pakrikštijo „finalu“.

Santykius tarpusavyje dėl premijinės pergalės aiškinsis ir būsimi lietuvių varžovai naujoje L grupėje – prancūzai ir dominikiečiai.

Negalės atsipalaiduoti ir kitos komandos, kadangi pagal naująją FIBA sistemą visos iškovotos pergalės galios ir antrajame raunde – net nesvarbu, ar turnyro dalyvės kovos jau tik dėl 17-32, ar dėl 1-16 vietų.

Portalas Krepšinis.lt pateikia visų ketvirtadienio kovų tvarkaraštį.

Ketvirtadienis, šeštoji čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

10 val. 30 min. KANADA – SENEGALAS (H grupė)

NBA čempionas Nickas Nurse'as, vos prieš porą mėnesių savo auklėtiniams dalijęs nurodymus, kaip finale stabdyti Stepheną Curry ir Keviną Durantą, dabar turės mėginti nuteikti saviškius susitikimui su 37-ąją pagal reitingą planetos rinktine.

11 val. 00 min. BRAZILIJA – JUODKALNIJA (F grupė)

Praėjusiame ture ant menčių paguldę Giannio graikus Brazilijos krepšininkai neturi teisės paleisti vėjais prieš antrąjį etapą įgyto pranašumo ir nepasiimti pergalės prieš juodkalniečius. Tuo labiau, kad ten laukia JAV rinktinė.

11 val. 30 min. TURKIJA – ČEKIJA (E grupė)

Tik save dėl paleistos jau kišenėje turėtos pergalės prieš amerikiečius galintys kaltinti Turkijos vyrai rizikuoja apskritai nepatekti į kitą etapą – bilietą į jį pačiups ta komanda, kuri ketvirtadienį įrodys esanti to vertesnė.

11 val. 30 min. VOKIETIJA – JORDANIJA (G grupė)

Vokiečių istorija – kažkuo panaši į kanadiečių. Svaičioję apie tolimą žygį, kurio horizonte galbūt švietė net medaliai, jie labai greitai buvo nuleisti ant žemės ir dabar turi koncentruotis kautynėms su 49-ojo FIBA reitingo laiptelio savininke Jordanija, kurios geriausias žaidėjas – Ahmetas Duverioglu.

14 val. 30 min. LIETUVA – AUSTRALIJA (H grupė)

Įspūdingą formą ir žaidimą čempionate demonstruojantys lietuviai, kuriems iš pradžių buvo prognozuotas liūdnas likimas ir tik trečia vieta H grupėje, šiuo metu yra tapę jos favoritais. Tiesa, tiesioginėje dvikovoje dėl nugalėtojų vardo įveikti australus gali būti nelengva – paskutinius tris oficialius tarpusavio mačus mūsiškiai jiems yra pralaimėję bendru net 64 taškų skirtumu – 75:106, 75:82 ir 64:90...

15 val. 00 min. GRAIKIJA – NAUJOJI ZELANDIJA (F grupė)

Neginčytinais F grupės favoritais laikyti graikai po antausio nuo Brazilijos veteranų dabar turės gelbėti savo kailį žūtbūtiniame susirėmime su karingaisiais naujazelandiečiais. Nesėkmės ketvirtadienį atveju, graikai tiesiog būtų išmesti per bortą.

15 val. 30 min. JAV – JAPONIJA (E grupė)

Neįtikėtinu būdu nuo fiasko prieš turkus pabėgę amerikiečiai turi šansą reabilituotis ir įrodyti, kad tam, jog laimėtų prieš varžovus, jiems nereikia sulaukti net keturių iš eilės netaiklių jų baudų metimų per paskutines keliolika sekundžių. Japonai šiam tikslui atrodo pakankamai tinkami porininkai.

15 val. 30 min. DOMINIKA – PRANCŪZIJA (G grupė)

Būsimieji lietuvių varžovai L grupėje išsiaiškins, kurie iš jų į kitą etapą keliaus su trimis pergalėmis savo taupyklėje ir puikia startine pozicija, o kurie – tik su dviem ir gana miglotomis galimybėmis.

Antrojo etapo tvarka

Naujosios grupės:

I: Lenkija (3/0), Argentina (3/0), Venesuela (2/1), Rusija (2/1).

J: Ispanija (3/0), Serbija (3/0), Puerto Rikas (2/1), Italija (2/1).

K: JAV (2/0), Brazilija (2/0), Turkija/Čekija (1/1), Graikija/Naujoji Zelandija (1/1).

L: Prancūzija (2/0), Dominika (2/0), Lietuva (2/0), Australija (2/0).

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)