„Labai norėjosi, kad pabaigtume su pergale, bet pritrūko. Energija buvo gera, intensyvumas geras, gynėmės gerai, bet mus pražudė klaidos. Ne šiaip sau klaidos, bet klaidos dėl intensyvios varžovų gynybos. Prancūzija turi daug atletiškumo, ūgio, dydžio. Labai nelengva prieš juos žaisti, bet mes įrodėme, kad galime tai daryti. Turėjome gerus šansus“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Ketvirtajame kėlinyje į lemiamą šturmą kilusi Lietuva galiausiai pripažino varžovų pranašumą 63:70. Paskutinėmis minutėmis svečius taikliais sudėtingais metimais paskandino Victoras Wembanyama, iš viso pelnęs 15 taškų. K. Kemzūra ir M. Kuzminskas pasidžiaugė, kad 19-metis prancūzų supertalentas buvo pristabdytas, o prie to itin svariai prisidėjo Gabrielius Maldūnas.

„Nors Wembanyama pagrindinius momentus sužaidė labai efektyviai ir naudingai, galų gale jis liko su 15 taškų. Labai gerai su juo tvarkėmės. Gabrielius Maldūnas jį stabdė labai gerai. Aišku, dirbo ir kiti žaidėjai, bet pagrinde – Gabrielius“, – aukštaūgį gyrė K. Kemzūra.

„Buvo pora epizodų, kur tryse stovėjome prieš Wembanyama iškėlę rankas. Mes nesame patys žemiausi, bet jis vis tiek įmetė. Nelabai čia ką padarysi. Išskirčiau Gabrielių Maldūną, kuris atliko puikų darbą. Jis pirmą kartą rinktinėje, bet gynyboje tikrai žaidė puikiai, puolime irgi pridėjo. Vienas malonumas žaisti su tokiais krepšininkais“, – dėstė M. Kuzminskas.

Rinktinėje debiutavęs G. Maldūnas į ją buvo pakviestas tik dėl to, jog atvykti negalėjo Martynas Echodas. Panevėžio „Lietkabelio“ atstovas akistatoje su Prancūzija ant parketo praleido 22 minutes, pelnė 8 taškus, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius.

„Matote, kaip būna. Kartais mąstai vienaip, bet pasirodo kita. Aišku, jis ir pirmame lange, lapkritį, buvo sąrašuose. Mes pabijoje, nes norėjome daugiau ūgio. Bet jis tikrai yra unikalus žaidėjas – turi tarpinį metimą, ir nors nugara nėra superinis žaidėjas, mums tiko jo agresyvi gynyba. mes žinome, kad Panevėžyje treneris Čanakas tokią gynybą išnaudoja, todėl mes pasinaudojome jo įgūdžiais“, – pasakojo K. Kemzūra.

Paklaustas apie 35 skirtingus atrankos cikle išbandytus krepšininkus K. Kemzūra užsiminė, kad kai kurie šio atrankos lango krepšininkai pretenduos žaisti ir pasaulio pirmenybėse.

„Labai dėkoju, kad vyrai atvažiuoja ir padeda. Kaip matote, kartais gyvenimas pateikia siurprizų. Tikrai neplanavome kviesti Arno Beručkos, bet jis įėjo į žaidimą ir tikrai jo nepagadino. Manau, kad jis šiandien buvo geros energijos. Jau nekalbu apie Gabrielių Maldūną. Kai geriausi nesuvažiuoja, turime tvirtą pagrindą, ir taip pat norisi įtraukti jaunesnių žaidėjų, kad vėliau padėtų pagrindinei rinktinei.

Kas važiuos į čempionatą? Dabar nesiimsime spėlioti. Žiūrėsime, kokios pozicijos reikės. Manau, kad Margiris pretenduoja dėl savo gynybos. Gyčiui Radzevičiui gal šis langas nepasisekė, bet jis gali dėl savo intensyvumo ir energijos... Žiūrėsime, kokios būklės bus Bendžius ir Kuzminskas, jie yra tie ketvirti numeriai, kurie prie mūsų kitų didelių žmonių gali išplėsti aikštę. Reikia žiūrėti į bendrą paveikslą ir į tai, kas kiek gali“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Apie savo galimybes vasarą prabilo ir pats M. Kuzminskas.

„Kol mane kvies, kol būsiu reikalingas, sveikas, tikrai važiuosiu. Jeigu treneriams atrodys, kad aš esu reikalingas, tikrai būsiu ten. Man vienas malonumas atstovauti savo šaliai, ypač kai karjera perkopė į antrą dalį. Niekuomet nežinai, kiek laiko liko ir bandai pasiimti maksimumą. Jeigu esi naudingas komandai, tuomet išvis super“, – sakė 33-ejų puolėjas.

FIBA pasaulio krepšinio čempionatas Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose vyks rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją