Norėdama įgyvendinti olimpinę svajonę Lietuvos rinktinė turės įveikti keturių komandų barjerą.

Trauktis nebėra kur, o ir įtampą, kurią dabar patiria rinktinės štabas, geriausiai supranta prieš septynerius metus identišką situaciją išgyvenęs buvęs nacionalinės ekipos treneris Kęstutis Kemzūra.

Turkijoje šį sezoną dirbęs strategas puikiai pamena kelionę į Venesuelą, kuomet Lietuvos krepšininkai kovojo dėl kelialapio į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

„Teko ir man būti tuose Dariaus Maskoliūno „batuose“. Nebuvo ten lengva, didelė atsakomybė, nes nebuvo namų palaikymo. Buvo visokių keistenybių to turnyro metu. Nuvažiavus jautėme tam tikrą priešiškumą, jie įtarė kažkokias sąmokslo teorijas. Bet mūsų vyrai parodė charakterį ir iškovojome kelialapį į olimpines žaidynes“, – prisiminimais apie 2012 m. olimpinę atranką dalinosi K. Kemzūra.

Būtent Venesuelos ekipa taps pirmąja mūsiškių varžove atrankos grupių etape. „Betsafe“ ekspertai ryškia favorite šioje dvikovoje laiko Lietuvos rinktinę, kuriai prognozuoja net 99 proc. tikimybę nugalėti.

Slovėnai – įveikiami

Krepšinio ekspertai jau seniai piešia olimpinio atrankos turnyro finalo paveikslą tarp Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių. Dabartinių Europos čempionų gretose ir vėl spindės už Atlanto stebinantis Dalaso „Mavericks“ puolėjas Luka Dončičius.

„Visi supranta, kad grupės varžovai tikrai neprilygsta mūsų rinktinei nei meistriškumu, nei talentu. Nusiteikimas – labai svarbu ir tai rinktinė supranta. Natūralu, kad antra stipriausia komanda yra Slovėnija su žvaigžde L. Dončičiumi. Bet, manau, tai yra įveikiama komanda. Lengva nebus, bet jie irgi turi savų problemų ir minusų“, – įsitikinęs K. Kemzūra. „Betsafe“ ekspertai prognozuoja, kad Slovėnijos krepšininkai turi 40 proc. tikimybę iškovoti bilietą į Japoniją.

Treneriai žino geriau

Sekmadienio vakarą didžiausią ažiotažą sukėlė paskelbtas galutinis rinktinės 12-ukas, kuriame aistruoliai neišvydo solidžiai Eurolygoje šį sezoną rungtyniavusio Vitorijos „Baskonia“ krepšininko Tado Sedekerskio.

K. Kemzūros manymu, treneriai geriau žino, kokių žaidėjų jiems gali prireikti lemiamame mūšyje: „Niekada nėra lengva pasakyti žaidėjui: „Šį kartą tu nedalyvausi“. Eurolygoje Tadas specializavosi kaip gynėjas, bet daugiau kaip ketvirto numerio žaidėjas. Tuo tarpu, L. Dončičius – tas, kuris yra su kamuoliu. Nesakau, kad Tadas negalėtų gintis prieš jį, bet turbūt yra kitokie sumanymai.“

Tiesa, strategas neslepia, kad tiki lietuvių galimybėmis iškovoti „auksinį“ bilietą į Tokijo olimpinės žaidynes: „Aš visa širdimi tikiu ir linkiu, kad Lietuvos rinktinė ten būtų.“

„Betsafe“ ekspertai lietuvių galimybes atrankos turnyre vertina geriau nei slovėnų – 51 proc. Geriausiai yra vertinami serbai, kurie ekspertų nuomone neturės jokių problemų savo atrankos turnyre ir jiems prognozuoja net 71 proc. tikimybę iškovoti kelialapį į Japoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)