7:0 dvikovą pradėjęs „Žalgiris“ privertė suglumti „Armani“ ekipą, tačiau netrukus aukštės šeimininkai išlygino rezultatą – 10:10. Atkaklų pirmą kėlinį laisvai žaisdami J. Zdovco auklėtiniai sugebėjo išsaugoti lygiąsias 20:20.

Vis dėlto Milano ekipos pranašumas ėmė augti padidinus spaudimą gynyboje. „Žalgiris“ per 5 min. sugebėjo pelnyti vos 3 taškus. Įpusėjus dvikovai skirtumas išaugo iki dviženklio 28:39.

Po didžiosios pertraukos Ettore Messinos auklėtiniai padidino persvarą iki 14 taškų (38:52) ir mėgino galutinai palaužti svečius, vis dėlto Lietuvos čempionai baltos vėliavos nekėlė. Tylerio Cavanaugh ir Artūro Milaknio tritaškiai leido išsaugoti trapų skirtumą – 51:59.

Intrigos dvikovos pabaigoje sukurti žalgiriečiams nepavyko. Lietuvos čempionai įsirašė į savo sąskaitą 16-ą pralaimėjimą šį sezoną.

"Armani" - "Žalgiris". Statistika

„Kai turime tokią kokybę, privalome ją išnaudoti. Ši pergalė pasiekta tik dėl pastangų ir darbo aikštėje“, – laimėjimu ne itin buvo patenkintas „Armani“ strategas E. Messina.

„Radome laisvų metimų, mums reikia išnaudoti tuos šansus. Galbūt nesugebėjome geros gynybos konvertuoti į gerą puolimą“, – sakė po dvikovos „Žalgirio“ vyriausiasis treneris J. Zdovcas.

Žalgiris“: Marius Blaževičius ir Lukas Lekavičius po 13, Tyleris Cavanaugh 10, Artūras Milaknis 8, Tai Websteris 7, Regimantas Miniotas 5, Edgaras Ulanovas 2 (8 atk.k., 4 rez.p.), Nielsas Giffey ir Motiejus Krivas po 0.

Armani“: Troy Danielsas ir Devonas Hallas po 12, Sergio Rodriguezas 10, Benas Bentilas 7, Nicolo Melli ir Kyleas Hinesas (22 naud.b.) po 6, Malcolmas Delaney 5, Kalebas Tarczewskis 4, Luigi Datome 3.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Prieš pat kelionę žalgiriečiai sulaukė pastiprinimo – į rikiuotę grįžo Artūras Milaknis ir Tai Websteris. Jie ir „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas dėl COVID-19 be krepšinio praleido daugiau nei savaitę.

A. Milaknis ir T. Websteris trečiadienį jau treniravosi su komanda, o P. Jankūnas prie komandinių treniruočių prisijungs artimiausiu metu.

Į Italiją kauniečiai išvyko be susirgusio Josho Nebo. Lietuvoje liko ir traumas besigydantys Janis Strelniekas ir Joffrey Lauvergne. Rungtynes Milane praleido ir čiurnos skausmus vis dar jaučiantis Mantas Kalnietis.

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną Eurolygoje kol kas pralaimėjo visas rungtynes, žaistas svečiuose, o pergalių išvykoje sausra (0-17) tęsiasi jau metus. Paskutinę pergalę svečiuose kauniečiai išplėšė praėjusių metų pradžioje – sausio 27 dieną, kai Marius Grigonis paskutinę sekundę meistriškai tarsi pro rakto skylutę išsirangė tarp dviejų žaidėjų ir aidint sirenai pasiuntė kamuolį į krepšį Valensijoje (78:79).

Kitą savaitę „Žalgiris“ Kaune žais dvejas rungtynes – vasario 1 dieną su Tel Avivo „Maccabi“, o vasario 4 dieną – su Kazanės UNIKS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)