Beveik keturis kėlinius padėtį aikštėje kontroliavo „Kėdainiai-Triobet“.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 8 minutes svečiai pirmavo 71:65, o po dar 6 minučių jie buvo atsilikę nuo „Šiaulių“ tik 77:78. Tuomet šeimininkai spurtavo 6:0, Kėdainių klubo gynėjas Vidas Ginevičius pataikė tik vieną baudos metimą, o Arvydas Šikšnius paskutinę akimirką dvitaškiu išplėšė pratęsimą — 86:78.

Per papildomas 5 min. aikštėje vyko lygi kova, o labiau pasisekė paskutinę minutę tiksliau sužaidusiems svečiams iš Kėdainių.

„Šiaulius“ į priekį vedė Rashaunas Broadusas — 27 taškai ir 12 atkovotų kamuolių. Jam puikiai padėjo Edvinas Ruzgas (20) ir Julius Jucikas (16). 8 taškais prie pergalės prisidėjo A. Šikšnius ir Cameronas Longas, 7 taškus įmetė, 10 kamuolių atkovojo ir 3 metimus blokavo — trumpam iš NKL rungtyniaujančio Šiaulių „ABRO-Universiteto“ susigrąžintas Ignas Ramašauskas.

Jaunojo vidurio puolėjo paslaugų prireikė, nes išvykus Denzeliui Bowlesui, o Valdui Vasyliui ir Vytautui Šarakauskui patyrus traumas, Šiaulių klubas liko visai be aukštaūgių.

„Kėdainiai-Triobet“ taip pat vertėsi be dviejų traumuotų aukštaūgių — Mariaus Valukonio ir Laimono Kisieliaus. Už juos puikiai pasidarbavo amerikietis Davidas McClure'as — 29 taškai ir 12 atkovotų kamuolių. Vytautas Šulskis surinko 16 taškų, Vytenis Jasikevičius — 12, V. Ginevičius — 8, Egidijus Dimša ir Aurimas Adomaitis — po 7.

Vasario 17-18 dienomis vyksiančio LKF taurės turnyro pusfinalyje „Kėdainiai-Triobet“ susitiks su Kauno "Žalgiriu".

Trečiasis finalo ketverto dalyvis paaiškės trečiadienį Prienuose per atsakomas rungtynes tarp vietos „Rūdupio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“. Pirmą mačą Pasvalyje rezultatu 59:57 laimėjo šeimininkai.

„Šiauliai“ ir „Rūdupio“ — „Pieno žvaigždžių“ poros pralaimėtojai vėliau susitiks neutralioje aikštėje ir per vienerias rungtynes išsiaiškins paskutinio kelialapio į finalo ketvertą laimėtojus.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją