Rusijos pradėtas karas Ukrainoje sukrėtė visą Europą. Įdėmiai įvykius seka ir Tuzloje rungtynėms besiruošiantys lietuviai, kurių vedliui Kaziui Maksvyčiui susidariusi situacija apskritai labai delikati.

44-erių lietuvio darbdavys – Permės „Parma“ klubas, į kurį treneris sugrįžti lyg ir turėtų po šio antrankos varžybų „lango“. Tačiau ar tas sugrįžimas realus, parodys tik laikas. Treneris apie susidariusią situaciją mintimis pasidalijo po rinktinės treniruotės Tuzlos „Mejdan“ arenoje.

„Yra neramių minčių apie padėtį Ukrainoje, tačiau tiesiogiai tie įvykiai nė kiek neturi įtakos šio vakaro rungtynėms, todėl stengiuosi jas nustumti į šalį. Manau, labiau apie tai galvosime pabaigę šį varžybų „langą“, – pažymėjo K. Maksvytis.

– Ar patys krepšininkai kalba apie susidariusią padėtį?

– Taip, prie pusryčių stalo tai buvo viena iš pagrindinių temų.

– Vienas bosnių atstovų mūsų paklausė, ar yra galimybė, jog antros rungtynės (sekmadienį abi komandos tarpusavyje turi susitikti Vilniuje, – red. past.) neįvyks.

– Manau, kad taip nenutiks. Manau, kad abi komandos šiuo metu yra saugios.

– Ar pats su Rusijos puse turėjote kontaktų, juk visgi dirbate Permėje?

– Kol kas dar neturėjau. Dabar susikoncentravau ties šios dienos rungtynėmis. Jos baigsis, baigsis rungtynės Vilniuje, turbūt tada ir reikės nuspręsti, ką daryti. Nors ir labai sunkus ir svarbus dalykas, bet stengiuosi nesiblaškyti ir bandau savo mintis nukreipti kitur.

– Lietuvos krepšinio federacija ragina nutraukti visus artimiausiu metu turėjusius vykti kontaktus su su Rusijos ir Baltarusijos sporto objektais. Tai tiesiogiai liečia ir jus.

– Dar negirdėjau šitos informacijos. Pažiūrėsime, bet faktas, kad elgsiuosi taip, kaip ir visi lietuviai. Bet man tikrai labai sunku atsakyti į šį klausimą, aš neturiu labai daug išmanymo tokiuose reikaluose, esu sporto žmogus. Tiesiog nesinori apsijuokti.

– „Mejdan“ arenoje treniruotės metu teko uždengti ne vieną vaizdo kamerą.

– Net jeigu turime ir daugiau laiko, stengiamės rungtynių dieną varžovų salėje nerodyti savo veiksmų – gynybos ir puolimo sistemų, tačiau kadangi šį kartą jo yra mažai, norėjosi kai ką pasikartoti. Tai pasistengėme išvengti stebėjimo tikimybės ir nusukome arba uždengėme visas kameras.

– Lyginant su vakar, neįvyko jokių pokyčių – tai yra, ar visi žaidėjai sveiki?

– Lyginant su vakar, viskas dar net geriau. Prisijungė dar ir Arnas Velička. Iš tų sąlygų, kurios mus užpuolė, manau kad pasiruošėme pakankamai neblogai.

– Turbūt ramiau jaučiatės turėdamas tris įžaidėjus?

– Kai pasikvietėme Veličką, turėjome omenyje tai, kad jei ne šiose, tai antrose tarpusavio rungtynėse jo pagalbos gali prireikti. Taigi, dabar turime kažkokį planą B.

– Dėl koronaviruso į Bosniją ir Hercegoviną neatvyko treneris Evaldas Beržininkaitis, tačiau galbūt jis jums padeda nuotoliniu būdu iš „skautingo“ pusės?

– Pirmoms rungtynėms jis jau viską buvo paruošęs. Dabar turės laisvo laiko, galės padaryti šių rungtynių analizę antram susitikimui. Mes su juo kontaktuojame, palaikome ryšį. Jis jaučiasi gerai, dirba nuotoliniu būdu.

– Kokį įspūdį palieka šį „Mejdan“ arena, kuri turėtų būti pilna?

– Neblogas įspūdis. Aš asmeniškai labiausiai bijau žiūrovų faktoriaus. Nors turėsime nemažai sirgalių iš Lietuvos, bet tokioje triukšmingoje atmosferoje seniai esame žaidę. O kai kas – gal ir niekada nežaidęs. Manau, kad čia šiandien bus lengvas pragaras, bet tuo ir įdomus krepšinis, kad tiek žaidėjai, tiek žiūrovai turės emocijų.

Primename, kad Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės rungtynes pradės 21 val. Tarpusavyje komandos antrą kartą susitiks sekmadienį Vilniuje. Šiuo metu tiek lietuviai, tiek bosniai yra keturių komandų grupės lyderiai – pirmajame atrankos varžybų „lange“ jie įveikė ir čekus, ir bulgarus.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Rinktinės sudėtis:

ŽaidėjasKlubas
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
Laurynas BirutisSantjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)
Margiris NormantasVilniaus „Rytas“
Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Martynas SajusBairoito „Medi“ (Vokietija)
Mindaugas GirdžiūnasVilniaus „Rytas“
Osvaldas OlisevičiusEmilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)
Arnas VeličkaNeapolio „Gevi Basket“ (Italija)


Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės išplėstinė sudėtis:

Miralemas Halilovičius (Paryžiaus „Metropolitans“, Prancūzija), Amaras Gegičius (Zagrebo „Cibona“, Kroatija), Sani Čampara („Split“, Kroatija), Džananas Musa (Lugo „Breogan“, Ispanija), Edinas Atičius (Podgoricos „Budučnost“, Juodkalnija), Adinas Vrabacas („Vienna 87“, Austrija), Darko Taličius (Aleksandrovaco „Igokea“), Džordže Topolovičius (Osijeko „Vrijednosnice“, Kroatija), Emiras Sulejmanovičius (Tenerifės „Lenovo“, Ispanija), Amaras Alibegovičius (Bolonijos „Virtus“, Italija), Ismetas Sejfičius („Podgorica“, Juodkalnija), Aleksandaras Lazičius (Baro „Mornar“, Juodkalnija), Kenanas Kamenjašas (Podgoricos „SC Derby“, Juodkalnija), Muhamedas Pašaličius (Monso „Belfius“, Belgija), Ajdinas Penava (Monso „Belfius“, Belgija), Haris Delaličius (Tuzlos „Sloboda“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)